ΦΑΡΜΑΚO

Πρωτοβουλία ΙΙΒΕΑΑ για κλινικές μελέτες γενοσήμων και πρωτότυπων φαρμάκων

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) η ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε, για την παρουσίαση του έργου «Κλινικές Μελέτες - Γενόσημα και Πρωτότυπα Φάρμακα». Το έργο πραγματοποιείται με την ευθύνη του ΙΙΒΕΑΑ και τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» .

Πρωτοβουλία ΙΙΒΕΑΑ για κλινικές μελέτες γενοσήμων και πρωτότυπων φαρμάκων

Το θέμα των Γενοσήμων και των Πρωτοτύπων Φαρμάκων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και επίκαιρο θέμα για την Ελλάδα και την προστασία των πολιτών της. Το ΙΙΒΕΑΑ, το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών στην χώρα, με πρωτοβουλία του, ανέλαβε την ευθύνη να οργανώσει για πρώτη φορά συγκροτημένα, ένα σύγχρονο κέντρο κλινικών μελετών με κατάλληλους χώρους, προηγμένη τεχνολογία και εξειδικευμένο προσωπικό.

Στόχος είναι να παρέχεται η δυνατότητα κλινικών μελετών υψηλού κύρους και αξιόπιστων αποτελεσμάτων στους επαγγελματίες του χώρου του Φαρμάκου. Με την συνεργασία του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει γνωστό το εγχείρημα αυτό σε όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς.

Στην ημερίδα κλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιριών και ρυθμιστικών φορέων (ΕΟΦ, Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας), μέλη ΔΕΠ ιατρικών σχολών ΑΕΙ, μέλη ερευνητικών ιδρυμάτων και της ιατρικής κοινότητας.

Τη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την ανάληψη της πρωτοβουλίας, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) Δημήτρης Λιντζέρης, και ο Διοικητής ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία", Μιλτιάδης Παπασταματίου. Παρέστησαν επίσης ο γ.γ Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Πρόεδρος του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», Μαρία Καρρά.