ΦΑΡΜΑΚO

Γεν. Συνέλευση Φαρμακοποιών: Κατάργηση ΤΩΡΑ όλων των μνημονιακών νόμων

Την κατάργηση κάθε μνημονιακού νόμου και διάταξης που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων, αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) μέσω της Γενικής Συνέλευσης που έγινε χθες, 28 Μαρτίου.

Γεν. Συνέλευση Φαρμακοποιών: Κατάργηση ΤΩΡΑ όλων των μνημονιακών νόμων

Για τον λόγο αυτό ο ΠΦΣ υπέβαλε στην κυβέρνηση σειρά νομοτεχνικών διατάξεων και ζητά την άμεση ψήφισή τους.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν ακόμη τη θεσμοθέτηση σειράς ρυθμίσεων σχετικά με την "διακοπή της συνεχούς αφαίμαξης ύλης" από τα φαρμακεία και την στήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς "που είναι η ραχοκοκαλιά του φαρμακευτικού χώρου".

Όπως καταλήγει στην σχετική του ανακοίνωση ο ΠΦΣ: "Mετά από πέντε χρόνια μνημονιακών νόμων που οδήγησαν και τον φαρμακευτικό κλάδο στην εξαθλίωση, ήλθε η ώρα η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες και το χάος στον χώρο".

Πριν από τη Γενική Συνέλευση, το onMed είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο, ο οποίος -μεταξύ άλλων- επεσήμανε:

-Σχετικά με το ωράριο των φαρμακείων, "δεν μπορούμε να προσφέρουμε διημερεύσεις και διακυκτερεύσεις όταν ένας φαρμακοποιός έρχεται, ανοίγει και κλείνει όποτε εκείνος θέλει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί". Διευκρίνισε, ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν συγκεκριμένο ωράριο προκειμένου να υπάρξουν και αυξημένες εφημερίες, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

-Σχετικά με το φαρμακείο της γειτονιάς, ότι βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακό τους και για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς.

-Σχετικά με τις πολλαπλές άδειες, ότι "δεν μπορεί οι ισχυροί να διαθέτουν πολλές άδειες και έτσι η φαρμακευτική περίθαλψη να περάσει στα χέρια των ισχυρών αλυσίδων. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, θα είναι όταν θα αναζητούν φαρμακεία οι ασθενείς να μην τα βρίσκουν και να είναι πολύ αργά πια, σχολιάζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ".

Διαβάστε επίσης:

Γενική Συνέλευση ΠΦΣ: Με ενισχυμένο φρόνημα μετά την συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Υγείας