ΦΑΡΜΑΚO

Νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών Ενδοκρινολογίας ο Δημήτρης Λινός

Τα νέα του καθήκοντα ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών Ενδοκρινολογίας (International Association of Endocrine Surgeons- IAES) ανέλαβε ο διακεκριμένος επιστήμονας Δημήτρης Λινός M.D, Ph.D, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών Ενδοκρινολογίας ο Δημήτρης Λινός

Η ανάληψη των καθηκόντων του έλαβε χώρα στο 46ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής, το οποίο διοργανώνεται στη Μπανγκόκ 23-27 Αυγούστου 2015, σε συνεργασία με το Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Ταϊλάνδης.

Η ανάληψη της Προεδρίας της IAES από τον κ. Λινό αποτελεί αναγνώριση της ιδιαίτερα σημαντικής συμβολής του στην ανάπτυξη της Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, επιδεικνύοντας πρωτοποριακό έργο στις εγχειρήσεις των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, του παγκρέατος και των επινεφριδίων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λινός έχει διεθνώς καθιερώσει την καινούρια τεχνική της Ελάχιστα Επεμβατικής Μη-Ενδοσκοπικής Θυρεοειδεκτομής (Minimally Invasive Non-Endoscopic Thyroidectomy), την οποία ο ίδιος ονόμασε MINET.