ΦΑΡΜΑΚO

Στον Παυλόπουλο αύριο οι φαρμακοποιοί, με ατζέντα: Ιδιοκτησιακό, Περίθαλψη & αλυσίδες που απειλούν τα φαρμακεία

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθούν αύριο το πρωί οι φαρμακοποιοί και συγκεκριμένα το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στον Παυλόπουλο αύριο οι φαρμακοποιοί, με ατζέντα: Ιδιοκτησιακό, Περίθαλψη & αλυσίδες που απειλούν τα φαρμακεία

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η επίσκεψη φυσικά σε μεγάλο βαθμό θα είναι εθιμοτυπική, ωστόσο οι φαρμακοποιοί, θα αδράξουν την ευκαιρία να μιλήσουν για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και κυρίως να υπογραμμίσουν προς τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, τον σημαντικό τους ρόλο στην οικονομία, την υγεία και την κοινωνία.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς – το οποίο έχει πάρει παράταση για να εξετασθεί αργότερα, παρά το γεγονός ότι το 51% παραμένει στους φαρμακοποιούς- τα ΜΥΣΥΦΑ και οι αλυσίδες οι οποίες απειλούν τα φαρμακεία, ο ρόλος του φαρμακοποιού στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της μειωμένης ρευστότητας και των οφειλών του ΕΟΠΥΥ αλλά και η ανθρωπιστική κρίση της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία ο φαρμακευτικός κλάδος έχει βάλει τεράστια πλάτη, θα τεθούν επι τάπητος στην συνάντηση.

Όπως αναφέρει στο onMed ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος, είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραμμίσουμε στον Ανώτατο Άρχοντα της χώρας, τα προβλήματα που βιώνουμε και τα οποία έχουν ενταθεί στα χρόνια της κρίσης. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην χώρα έχει λαβωθεί βαθειά όπως το ίδιο έχουν λαβωθεί οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι στα χρόνια των Μνημονίων, είδαν το επάγγελμά τους να συρρικνώνεται, να διαλύονται οι περιουσίες τους και να κινδυνεύει γενικότερα ο κλάδος να αλωθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το προεδρείο της ΠΕΦ θα στηλιτεύσει τον ρόλο των μεγάλων αλυσίδων (είτε ελληνικών, είτε ξένες) οι οποίες επιθυμούν να εξαγοράσουν φαρμακεία. «Δεν μπορούν οι φαρμακαποθήκες να πιέζουν τους φαρμακοποιούς να πληρώσουν και να κινδυνεύει όποιος φαρμακοποιός χρωστάει να εξαγοραστεί από αυτές», τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΦΣ. Το λέω επίσημα, ότι «υπάρχουν φαρμακαποθήκες που έχουν σε ομηρία φαρμακοποιού», πράγμα αδιανόητο για τα δύσκολα χρόνια που περνάμε, σχολιάζει ο κ. Λουράντος.

Τέλος, το προεδρείο του ΠΦΣ θα αναφερθεί και στην σημαντική Συνδιάσκεψη που οργανώνει ο Σύλλογος το Σάββατο στο Λαγονήσι, με την συμμετοχή 100 στελεχών από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από όλους τους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους Φαρμακοποιών, μία εκδήλωση που έχει επιμεληθεί ο κλάδος εδώ και έξι μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Αθήνα η 1η Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Ευρώπης