ΦΑΡΜΑΚO

Ο Θεόδωρος Τρύφων, νέος πρόεδρος της ΠΕΦ

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Τρύφων αναλαμβάνει το τιμόνι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), σε μία περίοδο κρίσιμη, καθώς τα θέματα της φαρμακοβιομηχανίας είναι πολλά και σοβαρά. Πρώτο, είναι το θέμα του brain drain που αντιμετωπίζει η χώρα μας - καθώς έχει αποχωρίσει το 35% των στελεχών του κλάδου- οι επενδύσεις μοιάζουν με μακρινό όνειρο, ενώ τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Η στήριξη του κλάδου και η έμφαση στην παραγωγή, εξωστρέφεια και καινοτομία αποτελούν τους άξονες που μπορούν να οδηγήσουν την φαρμακοβιομηχανία ψηλά, έναν κλάδο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Ο Θεόδωρος Τρύφων, νέος πρόεδρος της ΠΕΦ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) συγκροτήθηκε σε σώμα και ψήφισε το νέο Προεδρείο της ΠΕΦ.

Στη Γενική Συνέλευση που ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή των Μελών, συμμετείχε το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας σε πνεύμα συνεργασίας και ομοψυχίας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του Ελληνικού Φαρμάκου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας είναι:

- Πρόεδρος: Θεόδωρος Τρύφων
- Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος-Πολυχρόνης Κωλέτης
- Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Δέμος
- Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Κάτσος
- Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Παπάζογλου
- Ταμίας: Νικόλαος Μπουφίδης
- Μέλος: Σίμος Αναστασόπουλος
- Μέλος: Νικόλαος Ρασσιάς
- Μέλος: Αντώνιος Ευμορφιάδης
- Αναπληρωματικά Μέλη: Κωνσταντίνος Παχής, Ευάγγελος Ζέκκας και Μάκης Οικονόμου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δια στόματος του νέου Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρου Τρύφων, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ρόλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνας ανάπτυξης της Ελλάδας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια, καθώς και τη βεβαιότητα πως το Ελληνικό Φάρμακο είναι η λύση στα προβλήματα της φαρμακευτικής πολιτικής της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμη:

Τρύφων: Σε δύο χρόνια όλα τα φάρμακα θα είναι εισαγόμενα

Νέος πρόεδρος στην ΠΕΦ - αποχωρεί ο Δ. Δέμος

Π. Αποστολίδης: Όχι άλλους αιφνιδιασμούς - H κυβέρνηση να εκτιμήσει την αξία της φαρμακοβιομηχανίας