ΦΑΡΜΑΚO

Συνεργασία αιχμής μεταξύ Pharmazac και Sandoz

Συνεργασία αιχμής στο κομμάτι των διαβητολογικών και ουρολογικών σκευασμάτων, υπέγραψαν η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmazac AE και η θυγατρική του ομίλου Novartis Sandoz.

Συνεργασία αιχμής μεταξύ Pharmazac και Sandoz

Πλέον, η αποκλειστική διακίνηση και συνπροώθηση (co marketing) μιας σειράς προϊόντων της SANDOZ από την PHARMAZAC ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην αγορά των γενοσήμων.

Η συνεργασία αφορά άμεσα τα διαβητολογικά προϊόντα Glimepiride και Pioglitazone/ SANDOZ ενώ για την ουρολογία περιλαμβάνει μια σειρά προϊόντων όπως η Bicalutamide, Alfuzosin και Tolterodine/ SANDOZ.

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία PHARMAZAC μετρά 29 χρόνια εμπειρίας στον ιατροφαρμακευτικό χώρο και στοχεύει στην καλύτερη πρόσβαση των ασθενών και της ιατρικής κοινότητας στο ποιοτικό γενόσημο φάρμακο. Διαθέτει ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις logistics, ένα πρότυπο εργαστήριο ανάπτυξης φαρμακευτικών προϊόντων και μια νέα υπό ανέγερση παραγωγική μονάδα.

Σχολιάζοντας την νέα συνεργασία, ο Γενικός Διευθυντής της PHARMAZAC κ. Γεώργιος Κοντοστόλης ανέφερε: «Καλοσωρίζουμε την πρόσφατη συμφωνία μας με την εταιρεία SANDOZ η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της εταιρείας μας. Η PHARMAZAC διατηρεί ήδη μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες του χώρου, όπως η TAKEDA Hellas και η General Electric Healthcare, για τη διανομή και προώθηση των προϊόντων τους. Η SANDOZ, είναι κορυφαία στην έρευνα και ανάπτυξη γενοσήμων, μέλος του ομίλου ΝOVARTIS, και είμαστε περήφανοι που μας επέλεξε για συνεργάτες».

Ο επικεφαλής της SANDOZ στην Ελλάδα κ. Θοδωρής Δημόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η SANDOZ συνεργάζεται με την εταιρεία PHARMAZAC για την προώθηση των προϊόντων μας. Προχωρήσαμε στη συνεργασία μας με τη PHARMAZAC, καθώς είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη Ελληνική εταιρεία και είμαστε βέβαιοι, πως έχουμε διασφαλίσει την βέλτιστη εκπροσώπηση των προϊόντων μας, στην Ελλάδα».