ΦΑΡΜΑΚO

Δεν σκοπεύει να μειώσει άμεσα την τιμή του Daraprim o Martin Shkreli

Πριν από ένα περίπου μήνα, o Martin Shkreli απασχόλησε τα διεθνή Μέσα λόγω της απόφασής του να αυξήσει εκθετικά την τιμή του Daraprim, ενός σωτήριου φαρμάκου που παράγει η εταιρία Turing Pharmaceuticals την οποία ίδρυσε ο νεαρός επιχειρηματίας.

Δεν σκοπεύει να μειώσει άμεσα την τιμή του Daraprim o Martin Shkreli

Έπειτα από την κατακραυγή ειδικών και μη, ο Shkreli δεσμεύθηκε να μειώσει την τιμή του Daraprim, όμως τώρα, τρεις εβδομάδες μετά την «υπόσχεση» που έδωσε, δηλώνει ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος έως ότου διαμορφωθεί η νέα τιμή του φαρμάκου.

Πριν αγοράσει η Turing τα δικαιώματα παρασκευής και διανομής του Daraprim, το φάρμακο κόστιζε 13,5 δολάρια ανά χάπι. Ο Shkreli αποφάσισε να αυξήσει την τιμή στα 750 δολάρια ανά χάπι, με τη δικαιολογία ότι «πρέπει να υπάρξει κέρδος από το εν λόγω φάρμακο» και ότι απαιτούνται κοστοβόρες έρευνες για να αναπτυχθούν νέες μορφές του φαρμάκου.

«Μέχρι να διαπιστωθεί η ακριβής ζήτηση για το φάρμακο, δεν θα μειώσουμε την τιμή», δήλωσε ο Shkreli σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider, συμπληρώνοντας πως η εταιρία βρίσκεται σε αναζήτηση μιας «ασφαλούς» τιμής για το Daraprim.

* Κεντρική φωτογραφία: popularresistance.org

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια κατακραυγή για την απόφαση του Martin Shkreli - Αύξησε την τιμή φαρμάκου κατά 5500%