ΦΑΡΜΑΚO

Πιτσιόρλας: Η φαρμακοβιομηχανία στην «καρδιά» της αναπτυξιακής μας στρατηγικής

Την σημασία του κλάδου του φαρμάκου στην Εθνική οικονομία, εξήρε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας το βράδυ της Τετάρτης, κατά την διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο ΣΦΕΕ στο κτίριο του Παλιού Χρηματιστηρίου, με αφορμή την Γενική του Συνέλευση σήμερα.

Πιτσιόρλας: Η φαρμακοβιομηχανία στην «καρδιά» της αναπτυξιακής μας στρατηγικής

Η ανάπτυξη της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας κατέχει κεντρική θέση στη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας και η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε διεθνή προορισμό επιλογής για την κλινική έρευνα και τον προκλινικό έλεγχο, όπως είπε.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως η χώρα μπορεί να αποτελέσει κέντρο παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων και να πρωταγωνιστήσει στις νέες τάσεις παραγωγής νέας γενιάς και νέου τύπου φαρμάκων.

«Πρέπει να γίνουν πολλά και πρώτα απ’ όλα να αντιμετωπιστούν με τον πιο ορθολογικό και δίκαιο τρόπο τα προβλήματα του κλειστού προϋπολογισμού του συστήματος Υγείας, λόγω κρίσης, και τα προβλήματα της αξιολόγησης των νέων φαρμάκων με σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες μεθόδους.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους φορείς του κλάδου είναι ήδη στο δρόμο αυτό» σημείωσε στο τέλος ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

Γ. Στουρνάρας: Η ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας - Συμμαχίες, κλινικές μελέτες, ιατρικός τουρισμός