ΦΑΡΜΑΚO

ΕΟΦ: Ανάκληση συμπληρώματος για τον διαβήτη - Ποιο είναι και τι κίνδυνος υπάρχει

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε δυνητικά επικίνδυνο σκεύασμα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου.

ΕΟΦ: Ανάκληση συμπληρώματος για τον διαβήτη - Ποιο είναι και τι κίνδυνος υπάρχει
Bigstock

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο).

Η ανάκληση του ΕΟΦ αφορά το συμπλήρωμα διατροφής με ονομασία "Advanced glucose support caps".

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Advanced glucose support caps

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν Advanced glucose support caps το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο). Οι εν λόγω φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση τους επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.