ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφαλιστικές Εισφορές τριών ακόμη ταμείων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Οι ασφαλιστικές εισφορές τριών ακόμη ταμείων, εντάσσονται στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
Ασφαλιστικές Εισφορές τριών ακόμη ταμείων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜαπό 1/12/2013, εντάσσονται και οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΕνιαίουΤαμείου Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.), υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας ΙδιωτικούΤομέα (ΤΑ.Π.Ι.Τ.) και υπέρ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών καιΕπιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.).

Αυτό ανακοινώνουν οι διοικήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ –Ε.Τ.Ε.Α. – ΤΑ.Π.Ι.Τ. και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. μετά από το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκεπρόσφατα από την ολομέλεια της Βουλής.

Από την ανωτέρω ημερομηνία, οι εργοδότες πουαπασχολούν προσωπικό υπαγόμενο στην Ασφάλιση των Φορέων αυτών και στην Ασφάλισητου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υποχρεούνται να δηλώνουν τις Ασφαλιστικές Εισφορές στην ΑναλυτικήΠεριοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) που υποβάλλουν σύμφωνα με την ισχύουσα για τοΙΚΑ-ΕΤΑΜ νομοθεσία.

Την υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. έχουν καιαυτοαπασχολούμενοι ήδη ασφαλισμένοι στο Ε.Τ.Ε.Α., το ΤΑ.Π.Ι.Τ., και στοΤ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επειδή τα πρόσωπα τηςκατηγορίας αυτής, δηλαδή οι αυτοαπασχολούμενοι και ήδη ασφαλισμένοι στουςανωτέρω φορείς, είναι πιθανόν να μην έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα στα ΜητρώαΑσφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο Ενιαίο Μητρώο Εργοδοτών του ΟλοκληρωμένουΠληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), καλούνται μέχρι 15/1/2014 να μεταβούν στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπουκατοικίας τους προκειμένου να τους αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου καιΑριθμός Μητρώου Εργοδότη.


Τα έντυπα των σχετικών αιτήσεων είναι διαθέσιμα στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜκαθώς και στον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος (www.ika.gr/Άντλησηεντύπων/Εργαλεία).

Τονίζεται ότι χωρίς απόδοση Αριθμού ΜητρώουΑσφαλισμένου και Αριθμού Μητρώου Εργοδότη δεν είναι δυνατή υποβολή (Α.Π.Δ.) απότους αυτοαπασχολούμενους πουυπάγονται ήδη στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ, του ΤΑ.Π.Ι.Τ. και του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.