ΟΜΟΡΦΙΑ

Λίπος στους γλουτούς από το καθισιό: 8 λύσεις για τα ψωμάκια

Το κάθισμα στο γραφείο για πολλές ώρες δημιουργεί συσσώρευση λίπους στους γλουτούς και συρρίκνωση των μυών, με αποτέλεσμα η παρατεταμένη ακινησία να αλλάζει το σχήμα των γλουτών και να δημιουργούνται «ψωμάκια», ακόμα και σε γυναίκες που δεν είχαν προηγουμένως τέτοιο πρόβλημα.
Λίπος στους γλουτούς από το καθισιό: 8 λύσεις για τα ψωμάκια

Το κάθισμα στο γραφείο για πολλές ώρεςδημιουργεί συσσώρευση λίπους στους γλουτούς και συρρίκνωση των μυών, με αποτέλεσμαη παρατεταμένη ακινησία να αλλάζει το σχήμα των γλουτών και να δημιουργούνται«ψωμάκια», ακόμα και σε γυναίκες που δεν είχαν προηγουμένως τέτοιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευση ερευνητών τουΠανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal ofPhysiology - Cellular Physiology», η διεύρυνση των γλουτών των εργαζομένων σταγραφεία σχετίζεται με τις ώρες της ακινησίας. Όσο πιο παρατεταμένη είναι ηακινησία, τόσο περισσότερα προλιπώδη κύτταρα (ή προλιποκύτταρα) αναπτύσσονται.Ο ρυθμός ανάπτυξης αυτών των πρόδρομων μορφών των κυττάρων του λίπους(λιποκύτταρα) αναπτύσσονται και συσσωρεύονται με διπλάσια ταχύτητα σε όσουςδιάγουν καθιστική ζωή.

Οι λύσεις για να μην αλλάξουν σχήμα οι γλουτοί

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχουνοι εξής λύσεις:

1.Περιορισμός της ζάχαρης, γιατί η κατανάλωσήτης οδηγεί σε παραγωγή ινσουλίνης και άρα σε αύξηση της ικανότητας του σώματοςνα αποθηκεύει λίπος.

2.Κατανάλωση άφθονου νερού. Οι εργαζόμενοιγραφείου συχνά ξεχνούν να πιουν αρκετά υγρά και αφυδατώνονται, γεγονός πουεπιτείνει το πρόβλημα. Επιπλέον, η αφυδάτωση καθιστά μεγαλύτερη την επιθυμίαγια γλυκά σνακ».

3.Η ελαστικότητα του δέρματος των γλουτώνμπορεί να αυξηθεί με δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα (σαρδέλες,σκουμπρί, σολομός, τόνος).

4.Αθλητικό μασάζ για τη χαλάρωση και τηνενεργοποίηση των μυών των γοφών: Κυλήστε μία μπάλα του τένις στο πρόσθιο τμήματων γοφών, ειδικά εκεί που είναι σφιγμένοι. Εάν αισθανθείτε ενόχληση, πιέστεστο σημείο απαλά τη μπάλα, μέχρι να υποχωρήσει. Το μασάζ μπορείτε να το κάνετε 5 έως 10 λεπτάτην ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

5.Πριν το ντους κάνετε εντριβή για 2 λεπτά σταεπίμαχα σημεία με μια βούρτσα.

6.Σηκωθείτε από την καρέκλα του γραφείου κάθεμισή ώρα, και μείνετε όρθιοι 2-5 λεπτά.

7.Ανεβαίνετε τη σκάλα με τα πόδια, αλλά δυο –δυο τα σκαλιά. Αυτή η κίνηση είναι η πιο αποτελεσματική για τα ψωμάκια.

8.Ενώ κάθεστε στην καρέκλα, αποκτήστε τησυνήθεια να σφίγγετε τους γλουτούς με αργό ρυθμό για 10 φορές. Επαναλάβετε μετον ίδιο ρυθμό αλλά «κρατώντας» κάθε σύσφιξη δύο δευτερόλεπτα, και μετά ακόμαδέκα φορές με πολύ γρήγορο ρυθμό. Η απότομη εναλλαγή από το αργό στο γρήγορο,κινητοποιεί όλους τους μυς της περιοχής.