ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι λείπει από τη διατροφή και σπάνε εύκολα τα νύχια σας

Τα νύχια συνήθως σπάνε λόγω έλλειψης κάποιων θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σοβαρότερες καταστάσεις υγείας που να προκαλούν το πρόβλημα
Τι λείπει από τη διατροφή και σπάνε εύκολα τα νύχια σας

Τα νύχια συνήθως σπάνε λόγω έλλειψης κάποιων θρεπτικώνσυστατικών από τη διατροφή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σοβαρότερεςκαταστάσεις υγείας που να προκαλούν το πρόβλημα.


Μάθετε ποια θρεπτικά συστατικά δεν πρέπει να λείπουν από τονοργανισμό σας για να έχετε δυνατά νύχια:


--Τα χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών από τη διατροφή είναι ηκυριότερη αιτία που σπάνε εύκολα τα νύχια. Εντάξτε στη διατροφή σας ψάρι,κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

--Ο ψευδάργυρος είναι και αυτός απαραίτητος για γερά νύχια.Η έλλειψη του είναι μία ακόμη αιτία που μπορεί να σπάνε τα νύχια σας. Είναισημαντικό θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των νυχιών. Τροφές πλούσιες σεψευδάργυρο, είναι τα θαλασσινά, κυρίως τα στρείδια, το σιτάρι ολικήςάλεσης, οι ξηροί καρποί, αλλά και το άπαχο κρέας.

--Τρίψτε τα νύχια σας με λίγο αμυγδαλέλαιο, το οποίοδυναμώνει και ενυδατώνει.

--Η έλλειψη σιδήρου κάνει τα νύχια αδύναμα. Μην παραλείπετεαπό τη διατροφή σας τις φακές, το σπανάκι, το μπρόκολο και το συκώτι.

--Προστατεύστε τα νύχια και τα χέρια σας με γάντια ότανκάνετε δουλειές του σπιτιού.

--Αποφύγετε την κατάχρηση διαλυτικών για τα νύχια γιατί τααφυδατώνουν

--Αν τα νύχια σας σπάνε πολύ συχνά, αναζητείστε ιατρικήσυμβουλή, γιατί τα εύθραυστα νύχια μπορεί να σχετίζονται με αναιμία ή μεπαθήσεις του θυρεοειδούς.