ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε συμβουλές για πιο αστραφτερό χαμόγελο

Σε όλους αρέσει ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά μερικές φορές παραμελούμε την φροντίδα των δοντιών μας και αυτό... φαίνεται! Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μερικοί απλοί και φυσικοί μέθοδοι για να επαναφέρετε την υγεία των δοντιών σας στο υψηλότερο επίπεδο και να είστε υπερήφανοι για το χαμόγελό σας.

Πέντε συμβουλές για πιο αστραφτερό χαμόγελο

Κάντε μερικά "μπουκώματα" με νερό μετά από κάθε γεύμα: Δεν είναι εφικτό να βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε φορά που τρώτε κάτι. Ωστόσο, αν ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό αμέσως μετά το γεύμα, τότε θα αποβάλλετε τις περισσότερες από τις τροφές που έχουν μείνει στο στόμα και δημιουργούν προβλήματα στα δόντια.

Επιλέξτε να βάλετε γάλα στον καφέ: Όλοι γνωρίζουν ότι η καφεΐνη δημιουργεί λεκέδες στα δόντια. Αν βάλετε γάλα στον καφέ σας (ή και το τσάι) θα αλλάξετε ελαφρώς την σύνθεση του ροφήματος και θα εμποδίσετε την καφεΐνη να κολλήσει στα δόντια σας.

Τρώτε πράσινα λαχανικά: Τα πολύτιμα μέταλλα που περιέχουν βοηθούν τα δόντια σας απέναντι στους λεκέδες, ενώ φυσικά όλα τα λαχανικά κάνουν γενικότερο καλό στον οργανισμό σας.

Για τις γυναίκες: Επιλέξτε με προσοχή το χρώμα του κραγιόν: Αν φοράτε ένα κραγιόν με μπλε υπόβαθρο, τότε θα τονίσετε περισσότερο το λευκό των δοντιών σας. Αφήστε στην άκρη τις κιτρινοκόκκινες και ροζ βάσεις αφού προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Περισσότερο σάλιο = Πιο καθαρά δόντια: Το σάλιο είναι ένα φυσικό "καθαριστικό" για τα δόντια σας. Επιλέξτε τροφές που ερεθίζουν περισσότερο τους σιελογόνους αδένες σας, επειδή το σάλιο καταπολεμάει τα βακτήρια και λευκαίνει τα δόντια. Προτιμήστε για παράδειγμα ένα σνακ από αχλάδι, μήλο, φράουλες, σέλινο ή καρότο.

Διαβάστε επίσης:

Ιδρωμένα πόδια: Πώς να σταματήσετε οριστικά την κακοσμία

Ένα άρωμα μας κάνει πιο... όμορφους

Πώς σαμποτάρετε καθημερινά την ομορφιά σας

Αναδόμηση δοντιού με τη δύναμη του λέιζερ