ΟΜΟΡΦΙΑ

Δείτε εύκολα αν έχετε την τέλεια μύτη!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η τέλεια μύτη;

Δείτε εύκολα αν έχετε την τέλεια μύτη!

Αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί αποκαλύπτουν σε δημοσίευσή τους στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου «JAMA Facial Plastic Surgery» πώς θα καταλάβετε αν ανήκετε στις τυχερές που διαθέτουν μύτη με τις «ιδανικές αναλογίες».

Πώς να κάνετε τη μέτρηση!

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε ένα μοιρογνωμόνιο. Αν η μύτη σας σχηματίζει στην άκρη της γωνία ακριβώς 106 μοιρών σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, τότε σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η ιδανική.

Η γωνία μετριέται αν κανείς ενώσει με μια γραμμή τα χείλη, την άκρη της μύτης και το μέτωπο, σχηματίζοντας έτσι ένα ιδεατό τρίγωνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους πλαστικούς, η ετυμηγορία περί των 106 μοιρών ισχύει για τις λευκές γυναίκες, στις οποίες επικεντρώθηκε η έρευνα και μπορεί να μην ισχύει για γυναίκες άλλων φυλών και εθνοτήτων.

Ποιες έχουν τέλειες μύτες!

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις λευκών γυναικών με μύτη 106 μοιρών είναι οι ηθοποιοί Σκάρλετ Γιόχανσον και Κέιτι Μπεκινσέιλ, καθώς επίσης η Κέιτ, δούκισσα του Κέμπριτζ, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ της Βρετανίας.

Πώς οι πλαστικοί κατέληξαν σε αυτό το μοντέλο

Οι γυναικείες μύτες που γέρνουν προς τα κάτω, δηλαδή έχουν στην άκρη τους μια γωνία μικρότερη των 90 μοιρών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνονται πιο μακριές, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα, και πιο αρρενωπές, παρά θηλυκές.

Όταν, όμως, μια μύτη σχηματίζει γωνία μεγαλύτερη των 90 μοιρών, τονίζεται η θηλυκότητά της, αλλά όχι πάνω από τις 106 μοίρες, που είναι το ιδανικό άνοιγμα. Από εκεί και πέρα μία γυναίκα μάλλον φαίνεται ψηλομύτα στην κυριολεξία...

Η νέα μελέτη μπορεί να βοηθήσει τους πλαστικούς χειρουργούς να προσεγγίσουν την αισθητική τελειότητα στη γυναικεία μύτη και σίγουρα θα αυξήσει τα αιτήματα των πελατών τους, που θα ζητούν επιτακτικά μία νέα μύτη 106 μοιρών!

Βέβαια, αυτό σημαίνει πως μία γυναίκα, για να αναδεικνύει τη θηλυκότητά της, πρέπει να είναι ελαφρώς... ψηλομύτα.

Η νέα μελέτη μπορεί να βοηθήσει τους πλαστικούς χειρουργούς να προσεγγίσουν την αισθητική τελειότητα στη γυναικεία μύτη- και σίγουρα θα αυξήσει τα αιτήματα των πελατών τους, που θα ζητούν επιτακτικά μία νέα μύτη 106 μοιρών!