ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι παίρνουμε και τι ΔΕΝ παίρνουμε στο νεσεσέρ

Οι διακοπές ξεκινούν σήμερα για τους περισσότερους, γιατί ο Αύγουστος είναι ο μήνας των Ελλήνων ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Τι παίρνουμε και τι ΔΕΝ παίρνουμε στο νεσεσέρ

Επειδή όμως η οικονομική κρίση δε μας αφήνει περιθώρια για πολυήμερες διακοπές, δε χρειάεται να πάρουμε μαζί μας τα πάντα. Ας κάνουμε και λίγες διακοπές από την εντατική περιποίηση ομορφιάς.

ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΣΕΣΕΡ

Αντηλιακά

Περιττό να αναφέρουμε ότι πρέπει να είναι μαζί μας παντού. Αν θέλετε να κάνετε οικονομία χώρου, αγοράστε αντηλιακό προσώπου και σώματος 2 σε 1. Εφαρμόζουμε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες ακόμα και αν έχουμε ήδη μαυρίσει αρκετά.

Προιόντα καθαρισμού

Μη βασιστείτε στα προιόντα που έχουν τα ξενοδοχεία. Πάρτε μαζί σας σαμπουάν, αφρόλουτρο, κοντίσιονερ ή μάσκα μαλλιών, καθαριστικό προσώπου και λοσιόν.

Προιόντα ενυδάτωσης

Δεν τα ξεχνάμε ποτέ! Το πρόσωπο και το σώμα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση μετά τον ήλιο και τη θάλασσα και μάλιστα βάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι συνήθως.

Τσιμπιδάκι φρυδιών

Απαραίτητο εργαλείο, όχι μόνο για να είναι πάντα περιποιημένα τα φρύδια σας, αλλά και για την περίπτωση που μπει κάποιο αγκαθάκι στο δέρμα ή πατήσουμε κάποιο αχινό.

Προιόντα Μακιγιάζ

Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Το μακιγιάζ στις διακοπές πρέπει να είναι διακριτικό, αφού έτσι κι αλλιώς το μαύρισμα στο πρόσωπο είναι ένα φυσικό μακιγιαζ. Αν επιμένετε, πάρτε μαζί σας μάσκαρα, λιπ γκλος και σκιές ματιών.

Ράσπα ή ελαφρόπετρα

Η περιποίηση των ποδιών στις διακοπές πρέπει να είναι καθημερινή, γιατί οι σαγιονάρες, τα σανδάλια και οι πέτρες στην παραλία σκληραίνουν τα πέλματα.

Βερνίκια νυχιών
Αν έχετε διάθεση και χρόνο αργά το απόγευμα, παίξτε με τα νύχια σας αλλάζοντας χρώμα. Προσέξτε όμως μη χρησιμοποιήσετε σκούρα βερνίκια. Πάρτε μαζί σας ανοιχτόχρωμα που να ταιριάζουν με το μαύρισμα των χεριών σας.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ

Άρωμα με οινόπνευμα

Αφήστε σπίτι το αγαπημένο σας άρωμα με οινόπνευμα και εμπιστευθείτε την ενυδατική σας κρέμα για να μυρίζετε ...καλοκαίρι.
Άλλωστε το οινόπνευμα μπορεί να δημιουργήσει δυσχρωμία στο δέρμα, αμά εκτεθείτε στον ήλιο και μόλις έχετε βάλει το άρωμά σας.
Αν πάλι δεν μπορείτε χωρίς άρωμα, προτιμήστε τα σπλας, τις κολώνιες με νερό που δίνουν έναν αέρα φρεσκάδας. Απλά θα πρέπει να το ανανεώνετε πιο συχνά.

Πιστολάκι
Ξεκουράστε τα μαλλιά σας από το πιστολάκι και επιλέξτε εμφανίσει με ανέμελα μαλλιά ή πιασμένα σε κοτσίδες.

Μέικ απ
Πούδρα και μεικ απ, δεν έχουν θέση στο καλοκαιρινό πρόσωπο. Αν όμως θέλετε να καλύψετε κάποια ατέλεια, προτιμήστε μία αντηλιακή κρέμα με χρώμα.

Κραγιόν μεγάλης διάρκειας
Το έντονο κραγιόν δεν ταιριάζει και πολύ με το μαυρισμένο λουκ των διακοπών. Αντίθετα, πορτιμάμε τα λιπ γκλος ή τα λιπ μπαλμ που δίνουν φρεσκάδα και λάμψη, αναδεικνύουν το μαύρισμα, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν τα χείλη.