ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξυραφάκι: Τα συν και τα πλην στην αφαίρεση τριχών

Το ξυραφάκι είναι το πιο διαδεδομένο μέσο αφαίρεσης των ανεπιθύμητων τριχών στο σώμα.

Ξυραφάκι: Τα συν και τα πλην στην αφαίρεση τριχών

Αλλά η χρήση του δεν είναι τόσο απλή όσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, Και αν για τους άντρες τα όποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει το ξυραφάκι στην επιδερμίδα τους περιορίζονται στο πρόσωπο (αφού κυρίως εκεί ξυρίζονται), για τις γυναίκες δεν είναι το ίδιο.

Οι γυναίκες ξυρίζουν πολλά σημεία στο σώμα τους και μάλιστα πιο συχνά από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνδρες. Αυτό κάνει την χρήση του ξυραφιού ακόμα πιο σημαντική για εκείνες.

Δείτε τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχει η περιποίηση με ξυραφάκι.

Πλεονεκτήματα

-Είναι γρήγορο. Μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες από κάθε σημείο του σώματός σας.
-Είναι μια απλή διαδικασία. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Χρειάζεστε μόνο το ξυραφάκι και μια κρέμα/τζελ ξυρίσματος.
-Είναι ανώδυνος τρόπος αφαίρεσης τριχών. Τουλάχιστον αν είστε προσεκτικοί και δεν κάνετε απότομες και μακρόσυρτες κινήσεις επάνω στο δέρμα σας.
-Έχει χαμηλό κόστος και είναι διαθέσιμο παντού.

Μειονεκτήματα

-Πολύ συχνά, αφήνει τρίχες που "γυρίζουν προς τα μέσα". Το ξυραφάκι κάνει το θηλάκιο της τρίχας να αλλάζει κατεύθυνση ανάπτυξης και πολλές φορές η τρίχα εγκλωβίζεται κάτω από την επιδερμίδα, προκαλώντας ερεθισμούς και σπυράκια.
-Το ξυραφάκι δεν είναι πάντα ο ενδεδειγμένος τρόπος αφαίρεσης τριχών για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Οι ευαίσθητες επιδερμίδες ερεθίζονται εύκολα από το ξυραφάκι.
-Προκαλεί κοκκινίλες ή/και "σκιώδη" σημεία στην επιδερμίδα. Το γεγονός ότι το κόβει την τρίχα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και δεν την αφαιρεί από τη ρίζα, μπορεί να οδηγήσει σε σημεία που μοιάζει να μην έχουν ξυριστεί επαρκώς και να δημιουργούν "σκιές" στο δέρμα. Επίσης, η συχνή χρήση και η ανεπαρκής ενυδάτωση οδηγεί σε κοκκινίλες.
-Δεν έχει διάρκεια το ξύρισμα με αυτό τον τρόπο. Μετά από μερικές ημέρες οι τρίχες ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια και χρειάζεται να ξυριστείτε πάλι.

Διαβάστε επίσης:

Οι κίνδυνοι που κρύβει το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή

Τρίχες που γυρίζουν: Τι να κάνετε για να τις αποφύγετε

Σωστή αποτρίχωση: Βρείτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει

Τα 4 αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεται μια γυναίκα