ΟΜΟΡΦΙΑ

Τέσσερα μοναδικά οφέλη του ηλιελαίου για την επιδερμίδα

Το ηλιέλαιο έχει μια ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σύνθεση.

Τέσσερα μοναδικά οφέλη του ηλιελαίου για την επιδερμίδα

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα (ωμέγα-6 ως επί το πλείστον) και αυτά είναι που το καθιστούν τόσο αποτελεσματικό τόσο για χρήση στο μαγείρεμα όσο και για εξωτερική χρήση, ως προϊόν ομορφιάς για την επιδερμίδα.

Δείτε 4 πολύτιμα οφέλη που έχει το ηλιέλαιο για την επιδερμίδα σας:

Ενυδατικό

Η βιταμίνη Ε δρα ως μαλακτικό που "παγιδεύει" την υγρασία στο εσωτερικό των κυττάρων του δέρματος. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιώντας ηλιέλαιο για το δέρμα, το βοηθάτε να παραμείνει ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αντι-γηραντική δράση

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιορίζει την ζημιά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Maryland έδειξε ότι η βιταμίνη Ε σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του κολλαγόνου και της ελαστίνης στην επιδερμίδα και να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Αντι-φλεγμονώδης και αντι-βακτηριακή δράση

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Maryland, η βιταμίνη Ε βοηθάει στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος και την τραχύτητα στην υφή του. Τα αντι-φλεγμονώδη οφέλη του ηλιελαίου για το δέρμα είναι σημαντικά επειδή το έλαιο αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 (λινελαϊκό) λιπαρό οξύ, μαζί με βιταμίνη E. Το λινελαϊκό οξύ βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα (ακμή, δερματίτιδες, ηλιακά εγκαύματα). Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα ενισχύουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος.

Προστασία του δέρματος

Τα πλούσια σε βιταμίνη Ε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας διατηρούν το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του δέρματος, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Harvard. Ως εκ τούτου, η τοπική χρήση του ηλιελαίου για το δέρμα βοηθάει στο να το θωρακίσει από μελλοντικές περιβαλλοντικές ζημιές και περιορίζει την απώλεια υγρασίας. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή θεραπεία με ηλιέλαιο στο δέρμα βρεφών που γεννήθηκαν πρόωρα ή με χαμηλό βάρος μείωσε τον κίνδυνο για την ανάπτυξη λοιμώξεων στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνετε για να προστατεύσετε τα χείλη σας τον χειμώνα

Σπυράκια ακμής: Δύο λύσεις "της τελευταίας στιγμής" πριν βγείτε από το σπίτι

Μέλι: 4 χρήσεις για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών

Σπυράκια: Τελικά πόση σημασία έχει η διατροφή στην πρόληψη και θεραπεία τους;