ΟΜΟΡΦΙΑ

Anti-Photoshop: Το σώμα με άλλη ματιά (εικόνες)

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιούν το Photoshop τόσο πολύ αυτές τις μέρες ώστε είναι αρκετά σπάνιο να δει κανείς μια πραγματικά "ανέγγιχτη" φωτογραφία κάποιου διάσημου ή ενός μοντέλου σε εξώφυλλο περιοδικού.

Anti-Photoshop: Το σώμα με άλλη ματιά (εικόνες)

Ό, τι και αν βλέπετε σε ένα μοντέλο -οι τέλειες βλεφαρίδες, η λεπτή μέση, οι απίστευτες καμπύλες και φυσικά το λαμπερό, "αψεγάδιαστο" δέρμα, έχει πιθανότατα τροποποιηθεί ψηφιακά με κάποιο τρόπο. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι ουσιαστικά πραγματικό.

Μία Ολλανδή καλλιτέχνιδα τολμάει μέσα από ένα φωτογραφικό άλμπουμ να "επαναπροσδιορίσει" το ανθρώπινο σώμα και το ανθρώπινο δέρμα, δείχνοντας ανάγλυφα το τι μπορούν να κάνουν. Το πώς μπορούν να "σμιλευτούν".

Με τη σειρά της αυτή, που ονομάζεται REK, η Juuke Schoorl έχει ως στόχο να διερευνήσει την υφή και την ευελιξία του ανθρώπινου δέρματος. Το άλμπουμ REK, που σημαίνει "τέντωμα" στα ολλανδικά, περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες του ανθρώπινου σώματος από κοντά, αλλά υπάρχει κάτι περίεργο σε κάθε μία από αυτές: το δέρμα είναι κατά κάποιο τρόπο μεταποιημένο, αλλά όχι με τον ψηφιακό τρόπο του Photoshop παρά με φυσικές επεμβάσεις.

Η Schoorl χρησιμοποιεί απλά, φθηνά αντικείμενα, όπως μια κολλητική ταινία και νάιλον πετονιές ψαρέματος για να αναμορφώσει το δέρμα των μοντέλων της και να του δώσει νέες υφές και σχήματα.

Δείτε το μοναδικό της έργο:

11juuke schoorl - rek 1
12juuke schoorl - rek 2
13juuke schoorl - rek 3
14juuke schoorl - rek 4
15juuke schoorl - rek 5
16juuke schoorl - rek 6

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε αν ένα αιθέριο έλαιο είναι νοθευμένο

Οι καλύτερες μέθοδοι αποτρίχωσης για το μουστάκι

Σπυράκια: 4 λάθη που δε σας αφήνουν να απαλλαγείτε

Ο απρόσμενος λόγος που κάνετε ρυτίδες