ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποιο μήνα ΔΕΝ πρέπει να ξεκινάτε δίαιτα

Το νέο έτος φέρνει μαζί του καινούριους στόχους. Άλλοι ευελπιστούν να βρουν μια καλύτερη δουλειά, άλλοι να συναντήσουν το άλλο τους μισό και άλλοι να απαλλαγούν από τα παραπανίσια κιλά!

Ποιο μήνα ΔΕΝ πρέπει να ξεκινάτε δίαιτα

Σύμφωνα όμως με το βραβευμένο δημοσιογράφο, συγγραφέα και επιχειρηματία Andrew Shanahan, δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βάλουμε το πλάνο αδυνατίσματος σε εφαρμογή αμέσως μόλις μπει ο καινούργιος χρόνος.

Όπως αναφέρει ο Shanahan σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσε στη βρετανική Telegraph, καλό είναι να περιμένουμε μέχρι το δεύτερο μήνα του έτους για να ξεκινήσουμε δίαιτα, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε μέσα στον Ιανουάριο είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Όπως όλα στη ζωή άλλωστε, έτσι και η δίαιτα είναι θέμα... timing!

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που δεν πρέπει να ξεκινάμε δίαιτα τον Ιανουάριο:

1. Ο Ιανουάριος έρχεται αμέσως μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Τις ημέρες των εορτών, υποκύπτουμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα και φορτώνουμε τον οργανισμό μας με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλκοόλ. Είναι αδύνατο να μπούμε σε αυστηρή δίαιτα αμέσως μετά από τέτοιες κραιπάλες, καθώς ο οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει.

2. Είναι πιο έξυπνο από οικονομικής πλευράς. Πέρα από τις σπατάλες που κάναμε μέσα στις γιορτές σε εξόδους και δώρα, είναι επίσης πιο πιθανό να βρούμε καλύτερες προσφορές για συνδρομές σε γυμναστήρια μετά τον Ιανουάριο.

3. Πρέπει να κάνουμε σωστό προγραμματισμό. Δεν ξεκινάμε μια δίαιτα επειδή μας την πρότεινε κάποιος φίλος ή επειδή διαβάσαμε ότι είναι η νέα διατροφική τάση. Πρέπει να διαμορφώσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα με βάση τις δικές μας ανάγκες και προτιμήσεις, πάντα με τη βοήθεια διαιτολόγου ή διατροφολόγου.

Διαβάστε επίσης:

Οι κορυφαίες δίαιτες του 2015
Αυτές οι τροφές θα σου κόψουν την πείνα
Λιπομέτρηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δίαιτα: Ποια μέρα η ζυγαριά δείχνει τα πραγματικά κιλά σας