ΟΜΟΡΦΙΑ

Το πρότυπο ομορφιάς του γυναικείου σώματος ανά τους αιώνες (βίντεο)

Κάθε περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, όσον αφορά το πρότυπο του "ωραίου σώματος", του σώματος δηλαδή που θεωρείται πιο ελκυστικό στο αντίθετο φύλο.

Το πρότυπο ομορφιάς του γυναικείου σώματος ανά τους αιώνες (βίντεο)

Μέσα από ένα πολύ πετυχημένο βίντεο, το Buzzfeed μας παρουσιάζει τα πρότυπα για το γυναικείο σωματότυπο και πώς αυτά έχουν μεταβληθεί με το πέρασμα των αιώνων.

Από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, η επικρατούσα άποψη στην κοινωνία για το πώς πρέπει να είναι το "ιδανικό" σώμα της γυναίκας έχει αλλάξει πολλές φορές.

Αν και η προβολή του συγκεκριμένου βίντεο προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, ο Eugene Lee Yang από το Buzzfeed, σχολίασε σχετικά στην Huffington Post:

"Το βασικό συστατικό του βίντεο είναι μια αντικειμενική οπτική του γυναικείου σώματος και αυτό από μόνο του προκαλεί μια ισχυρή αντίδραση. Πολλοί θεατές αντέδρασαν κυρίως ως προς την εφήμερη έννοια της "ιδανικής" γυναίκας. Άλλοι πάλι επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στο πώς μοιάζουν τα κορίτσια-μοντέλα και έχασαν εντελώς το νόημα του βίντεο. Το θέμα είναι το εξής: υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να δουν πέρα από την εξωτερική εικόνα μιας γυναίκας και υπάρχουν άλλοι που είναι σε θέση να διακρίνουν και να σκεφτούν πέρα από αυτό. Είμαστε τόσο συχνά απασχολημένοι με τις τρέχουσες τάσεις που χάνουμε την προοπτική για το πόσο φευγαλέα είναι η εκάστοτε εμμονή μας με τη σωματική τελειότητα ιστορικά. Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι αυτό που θεωρείτο "ιδανικό" χτες μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό αύριο".

Διαβάστε επίσης:

Ποιες είναι οι βιταμίνες για υγιή μαλλιά

Η γυμναστική που «εκπαιδεύει» μεταβολισμό, καρδιά και πνεύμονες

Κυτταρίτιδα: Νικήστε την ξεδιαλύνοντας τις αλήθειες από τους μύθους

Μία υπέροχη μάσκα λεμονιού για λιπαρά μαλλιά