ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποκτήστε πιο λαμπερή επιδερμίδα με αυτές τις τροφές

Πιθανόν να σκέφτεστε ότι η διατροφή επηρεάζει μόνο την εσωτερική υγεία σας και το βάρος σας, αλλά η κατανάλωση των κατάλληλων τροφών μπορεί επίσης να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματός σας.

Αποκτήστε πιο λαμπερή επιδερμίδα με αυτές τις τροφές

Ντομάτες

Όλα τα φαγητά που έχουν βασικό συστατικό τους την ντομάτα (σάλτσα η χυμό ντομάτας) μπορεί να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την ακμή. Το λυκοπένιο (η φυτοχημική ουσία που κάνει τις ντομάτες κόκκινο) μπορεί να μειώσει μια ορμόνη που προκαλεί ακμή στην επιδερμίδα. Επίσης το λυκοπένιο προστατεύει το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Τέλος, οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες παράγονται από την έκθεση στον ήλιο.

Πράσινο τσάι

Όπως οι ντομάτες, έτσι και το πράσινο τσάι είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ακμής, επειδή μειώνει την παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη (DHT) και η οποία συμβάλλει στην ακμή.

Μούρα

Από φράουλες μέχρι βατόμουρα, όλα τα μούρα είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών που βοηθούν το σώμα σας να εξαφανίσει τους δερματικούς ερεθισμούς.

Ψάρια και θαλασσινά

Μια διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition έδειξε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούσαν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ψάρια και θαλασσινά είχαν λιγότερες ρυτίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια και τα θαλασσινά επιβραδύνουν τη διαδικασία σχηματισμού των ρυτίδων.

Καφέ ρύζι

Ελέγξτε τις συσκευασίες των καλλυντικών προϊόντων του δέρματός σας και είναι βέβαιο ότι θα βρείτε ένα συστατικό που ονομάζεται ceramides. Πρόκειται για μόρια λιπιδίων, τα οποία βοηθούν το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία του και μπορείτε επίσης να τα βρείτε στο καφέ ρύζι. Τα ceramides ενσωματώνονται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας και το βοηθούν να παραμείνει ενυδατωμένο.

Διαβάστε επίσης:

Ανεμοβλογιά: Πώς θα απαλλαγείτε από τις ουλές

Τρεις μοναδικές χρήσεις ομορφιάς για τη μαγειρική σόδα

Γιατί εμφανίζεται σπυράκι συνεχώς στο ίδιο σημείο;

Αληθεύει ότι η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια;