ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 5 χρυσοί κανόνες της επιλογής σουτιέν

Ένα σουτιέν που εφαρμόζει σωστά όχι μόνο κολακεύει το στήθος αλλά παράλληλα παρέχει επαρκή υποστήριξη ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη χαλάρωση.

Οι 5 χρυσοί κανόνες της επιλογής σουτιέν

Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα όσον αφορά το μέγεθος του σουτιέν και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο;

Η Αναγνωρισμένη Εταιρεία Φυσικοθεραπείας της Βρετανίας (CSP) σχεδίασε ένα νέο οδηγό που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, ώστε να τις βοηθήσει να επιλέγουν το σωστό σουτιέν για κάθε περίσταση.

Οι χρυσοί κανόνες της επιλογής σουτιέν

1. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, μια γυναίκα θα αλλάξει έως και 6 μεγέθη σουτιέν. Παράγοντες όπως η εγκυμοσύνη, οι διακυμάνσεις του βάρους αλλά και η βαρύτητα μπορεί να αναγκάσουν τη γυναίκα να επιλέγει μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος σουτιέν.

2. Κάθε σουτιέν διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα και το είδος του. Έτσι, η γυναίκα θα πρέπει να το δοκιμάζει τουλάχιστον για 5 λεπτά πριν το αγοράσει, ώστε να διαπιστώσει πόσο άνετο είναι και πόσο καλά εφαρμόζει. Θα πρέπει να σηκώσει τα χέρια, να σκύψει και να κάνει ένα πηδηματάκι για να δει αν το σουτιέν υποστηρίζει επαρκώς το στήθος.

3. Η γυναίκα θα πρέπει επίσης να προσέξει αν οι ράντες του σουτιέν προσαρμόζονται επαρκώς. Εάν οι ράντες είναι πολύ μικρές, ασκείται υπερβολική πίεση στον τραπεζοειδή (το μυ που διαπερνά τον αυχένα και την πλάτη) και είναι πιθανό να εκδηλωθεί επακόλουθος πόνος. Για τις γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος, οι ειδικοί συνιστούν να τοποθετούν λεπτές βάτες κάτω από τις ράντες ώστε να μην καταπονούνται οι μύες.

4. Η μπανέλα του σουτιέν θα πρέπει να εφαρμόζει στο θώρακα. Εάν υπάρχει κενό, το σουτιέν δεν εφαρμόζει σωστά.

5. Το αθλητικό σουτιέν επιβάλλεται κατά τη διάρκεια κάθε είδους σωματικής άσκησης. Η γυναίκα θα πρέπει να επιλέξει το είδος του σουτιέν ανάλογα με το μέγεθος του στήθους της. Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος χρειάζονται αθλητικό σουτιέν που παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από τους κραδασμούς.

Σχετικά άρθρα:

Πόνοι στη μέση και καούρα λόγω... σουτιέν;
Κάθε πότε να πλένετε τα σουτιέν σας
Σουτιέν και άσκηση: Πώς επηρεάζει τις γυναίκες