ΟΜΟΡΦΙΑ

Το νέο όπλο κατά της τριχόπτωσης είναι το... τσιμπιδάκι

Σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, η διαδικασία αφαίρεσης τριχών από τα μαλλιά, προσεκτικά με ένα τσιμπιδάκι, μπορεί να επιφέρει τη δημιουργία νέων, περισσότερων τριχών στο ίδιο σημείο.

Το νέο όπλο κατά της τριχόπτωσης είναι το... τσιμπιδάκι

Όπως αναφέρουν στην σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cell, οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν 200 νέες τρίχες στο δέρμα ποντικιών πειραματόζωων, αφαιρώντας πρώτα προσεκτικά 1.300 τρίχες, οι οποίες βέβαια αργότερα ξαναμεγάλωσαν.

Σε μια σειρά πειραμάτων οι ερευνητές αφαίρεσαν αρχικά 200 θύλακες τριχών από ένα κυκλικό "μπάλωμα" του δέρματος σε ποντικούς.

 82203640 89363

Όταν η αφαίρεση έγινε με χαμηλή πυκνότητα -στον κύκλο των 6 χιλιοστών σε διάμετρο στην φωτογραφία- δεν δημιουργήθηκαν καθόλου νέες τρίχες.

Στη συνέχεια εφάρμοσαν αφαίρεση τριχών με το τσιμπιδάκι με μέση πυκνότητα (200 τρίχες αφαιρέθηκαν από τον κύκλο των 5 χιλιοστών στην φωτογραφία) και είδαν ότι δημιουργήθηκαν 1.300 νέες τρίχες.

Όταν ενέτειναν ακόμα περισσότερο την πυκνότητα αφαίρεσης τριχών, όλες οι τρίχες ξαναμεγάλωσαν, αλλά δεν δημιουργήθηκαν νέες τρίχες.

Αυτό δείχνει πως όταν η αφαίρεση γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, τότε ο οργανισμός αντιδρά στην φλεγμονή που δημιουργείται από το τράβηγμα των τριχών, με το να πυκνώνει από μόνος του τις τρίχες σε εκείνο το σημείο.

Οι συγγραφείς της έρευνας δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα ευρήματα αυτά και επισημαίνουν ότι αυτό μπορεί να είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Πως κινδυνεύετε με μόλυνση από το eyeliner

Αποτρίχωση μπικίνι: Πόσο να περιμένετε πριν προχωρήσετε σε... ερωτικά παιχνίδια