ΟΜΟΡΦΙΑ

Σπυράκια στην περίοδο: Δείτε πώς θα τα αποφύγετε

Έχετε πια ξεπεράσει τις εφηβικές κρίσεις ακμής, όμως τα ενοχλητικά σπυράκια συνεχίζουν να εμφανίζονται με απαράμιλλη... συνέπεια κάθε μήνα, λίγες ημέρες πριν την περίοδο.

Σπυράκια στην περίοδο: Δείτε πώς θα τα αποφύγετε

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας άψογο ακόμη και τις δύσκολες ημέρες του μήνα.

Για να αποφύγετε τα σπυράκια κατά την περίοδο, πρέπει να εξισορροπήσετε τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα σας, καθώς η ορμονική λειτουργία επηρεάζει σημαντικά την όψη του δέρματος. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα επιφανειακά, καλύπτοντας για παράδειγμα τα εξανθήματα με μακιγιάζ, δεν αντιμετωπίζεται η βαθύτερη αιτία της προσωρινής ακμής.

Η λειτουργία του ήπατος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ορμόνες. Όταν το συκώτι αδυνατεί να διασπάσει επαρκώς τις ορμόνες, εκδηλώνονται συχνά κρίσεις ακμής ή εκζέματος, καθώς και αυξημένη λιπαρότητα ή ξηρότητα στο δέρμα. Εάν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφίμων, έχετε ευαισθησία στη γλουτένη ή τα γαλακτοκομικά ή έχετε αποκλείσει από τη διατροφή σας σημαντικές διατροφικές ομάδες λόγω δίαιτας, πιθανώς δεν λαμβάνετε μικροθρεπτικα συστατικά και αντιοξειδωτικά που χρειάζεται το συκώτι για να λειτουργήσει σωστά.

Τρία είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε πως οι ορμόνες σας δεν θα... πάρουν τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της περιόδου.

1. Σωστή διατροφή: Πολλά φρούτα και λαχανικά, πολύ νερό και λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και πρόχειρα γεύματα.

2. «Καλά» βακτήρια: Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Σημαντική ποσότητα προβιοτικών παίρνουμε από το γιαούρτι.

3. Κατάλληλα προϊόντα περιποίησης: Αποφύγετε καλλυντικά που περιέχουν φθαλικές ενώσεις (π.χ. DBP και DEHP), θειικές ενώσεις (π.χ. SLS και SLES), parabens, DEA, TEA και MEA καθώς και βαζελίνη.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί εμφανίζεται σπυράκι συνεχώς στο ίδιο σημείο;
Εσωτερικά σπυράκια: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τα εξαφανίσετε
Σπυράκια: Οι τροφές υψηλού και χαμηλού "κινδύνου" (γράφημα)