ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυξητική ορμόνη: Δείτε πώς να τη διατηρήσετε σε υψηλά επίπεδα στο σώμα σας

Ο μόνος τρόπος, με επιστημονική βάση, για να μειώσετε το σωματικό λίπος και να δυναμώσετε τους μύες και τα οστά σας είναι να διατηρείτε υψηλά τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης στο σώμα σας.

Αυξητική ορμόνη: Δείτε πώς να τη διατηρήσετε σε υψηλά επίπεδα στο σώμα σας

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, η αυξητική ορμόνη, που απελευθερώνεται από την υπόφυση, έναν αδένα μεγέθους μπιζελιού που βρίσκεται στον εγκέφαλο, έχει μικρή διάρκεια ζωής, μόλις περίπου μισή ώρα, ωστόσο επηρεάζει κάθε κύτταρο του σώματος.

Πώς, όμως, μπορείτε να κρατήσετε την αυξητική ορμόνη σε υψηλά επίπεδα με απλούς τρόπους;

Φρόντισε να κοιμάσαι απερίσπαστα

Η αυξητική ορμόνη δεν παράγεται συνεχώς αλλά κατά ώσεις, περίπου 6-12 φορές στη διάρκεια του 24ώρου, με την μεγαλύτερη ποσότητα να εκκρίνεται στη διάρκεια του ύπνου.

Μην τρώτε συνέχεια

Αποφύγετε τα τσιμπολογήματα τα οποία συνήθως αφορούν υδατάνθρακες. Τα τσιμπολογήματα ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα κι αυτό με τη σειρά του ανεβάζει την ινσουλίνη. Η άνοδος της ινσουλίνης είναι καταστροφική γιατί μειώνει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης.

Αποφύγετε το στρες

Έχει αποδειχθεί ότι η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, μειώνει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης.

L‐αργινίνη και ορνιθίνη

Μελέτες έχουν δείξει ότι το αμινοξύ L-αργινίνη διεγείρει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης από την υπόφυση, μέχρι 60 λεπτά μετά τη λήψη.

Ασκηθείτε

Ένας καλός τρόπος να αυξήσετε την παραγωγή της GH είναι η άσκηση, η οποία μπορεί να αυξήσει την GH ακόμα και πάνω από 300%.

Αποφύγετε τις τοξίνες

Διάφορα χημικά διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και μεταξύ αυτών είναι η δισφαινόλη Α, τα φυτοφάρμακα και οι φθαλάτες.

Διαβάστε επίσης:

Σεπτέμβρης... Βοήθεια, έχω κατάθλιψη!

Οι στάσεις του ύπνου που προκαλούν μυοσκελετικά προβλήματα