ΟΜΟΡΦΙΑ

Παρανυχίδες τέλος! Τρία tips για να τις αποφύγετε

Οι παρανυχίδες χαλάνε την όμορφη εικόνα των χεριών και η κακή συνήθεια που έχουν οι περισσότερες γυναίκες να τις τραβούν κάνει το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο.

Παρανυχίδες τέλος! Τρία tips για να τις αποφύγετε

Οι πληγές γύρω από τα δάχτυλα των χεριών μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο, φλεγμονές και λοιμώξεις, οπότε η πρόληψη των παρανυχίδων είναι απαραίτητη τόσο για αισθητικούς όσο και για πρακτικούς λόγους.

Δείτε μερικές απλές στρατηγικές για να κρατήσετε τα χέρια σας όμορφα και απαλλαγμένα από τις ενοχλητικές παρανυχίδες.

- Ενυδάτωση

Είναι το πρώτο και βασικότερο μέτρο πρόληψης ενάντια στις παρανυχίδες. Κάντε τακτικά απαλό μασάζ με ενυδατική κρέμα χεριών, αφού πλύνετε τα χέρια σας. Το μασάζ στα ακροδάχτυλα προωθεί επίσης την ανάπτυξη του νυχιού και διευκολύνει τη ροή του αίματος.

- Προσεκτικό κόψιμο

Το δέρμα που καλύπτει το νύχι αποτελεί φραγμό ενάντια σε βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς, οπότε οι άστοχοι χειρισμοί με το νυχοκόπτη και άλλα συναφή εργαλεία μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις. Αντί να κόβετε τα πετσάκια, απλώστε κρέμα ώστε να μαλακώσει το δέρμα και σπρώξτε τα απαλά προς τα μέσα, ώστε να μη γδάρετε το νύχι. Το τμήμα δέρματος που πιθανώς προεξέχει είναι νεκρό, οπότε μόνο αυτό θα πρέπει να κόψετε.

- Επάλειψη με έλαια

Εάν εμφανίζετε συχνά παρανυχίδες, δοκιμάστε να απλώσετε μια γενναία δόση κάποιου ενυδατικού ελαίου, όπως το έλαιο jojoba ή το λάδι καρύδας. Φορέστε γάντια ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το έλαιο. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Τρώτε τα νύχια σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να κόψετε τη συνήθεια
Οι κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια σου
Αφαιρέστε σωστά το αδιάβροχο μακιγιάζ σε 3 βήματα