ΟΜΟΡΦΙΑ

Κυτταρίτιδα: Έτσι θα την καταπολεμήσεις μια για πάντα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που σχετίζεται τόσο με τον τρόπο ζωής, όσο και με παράγοντες όπως η κληρονομικότητα , οι ορμονικές μεταβολικές διαταραχές, η κακή φλεβική και λεμφική κυκλοφορία, η κακή λειτουργία του ήπατος και η δυσκοιλιότητα.

Κυτταρίτιδα: Έτσι θα την καταπολεμήσεις μια για πάντα

Στην κυτταρίτιδα οι άχρηστες ουσίες, οι τοξίνες, δεν αποβάλλονται πλήρως από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα. Στη συνέχεια εμφανίζεται οίδημα στην πάσχουσα περιοχή και το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, με αποτέλεσμα να έχει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε άντρες και γυναίκες αλλά εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία. Στις γυναίκες εκδηλώνεται κυρίως στους γλουτούς, στους μηρούς και στην κοιλιά, ενώ στους άνδρες παρατηρείται κυρίως στην κοιλιά και μπράτσα.

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι καθοριστικός.

bigstock Cellulite Skin On Her Legs 52651474

Τι μπορείτε να κάνετε

-Αποφεύγετε τα ζωικά λιπαρά που προέρχονται από τροφές όπως το χοιρινό, τα λουκάνικα και το αρνί και προτιμάτε το λευκό άπαχο κρέας (ψάρια και πουλερικά). Για το μαγείρεμα προτιμάτε το ελαιόλαδο.

-Αποφεύγετε τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, καθώς προκαλούν αφυδάτωση και δεν επιτρέπουν την απομάκρυνση των τοξινών.

-Περιορίστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ειδικά το δεύτερο συμβάλλει στην κατακράτηση των υγρών και στη δημιουργία της κυτταρίτιδας.

-Πίνετε πολύ νερό, ένα με δύο λίτρα ημερησίως. Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό και το δέρμα και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών.

-Βάλτε στη διατροφή σας πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς έχουν διουρητικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να καταπολεμούν την κατακράτηση των υγρών. Παράλληλα, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, συμβάλλοντας στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

-Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και τονώνει τους μύες, ιδιαίτερα των μηρών και των γλουτών. Το καθημερινό περπάτημα σε έντονο ρυθμό για 20-30 λεπτά ή τα 10 λεπτά άσκησης την ημέρα με το στατικό ποδήλατο στο σπίτι, είναι αρκετά ως μέτρα για τη σύσφιξη των μυών και βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

-Κάντε τοπικό μασάζ με ειδικό γάντι και προϊόντα για την κυτταρίτιδα μία με δύο φορές την εβδομάδα, μετά το μπάνιο. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τονώνετε την κυκλοφορία στα προβληματικά σημεία του σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Κυτταρίτιδα: Οι 6 τροφές που την επιδεινώνουν

Κατακράτηση υγρών: Δείτε αν έχετε με αυτό το απλό τεστ

Με αυτή τη διατροφή θα νικήσετε την κατακράτηση