ΟΜΟΡΦΙΑ

Φουσκάλες στα πόδια: Άμεση αντιμετώπιση σε 4 βήματα

Ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια, το πολύωρο περπάτημα ή μια πολύ λεπτή κάλτσα που δεν προστατεύει επαρκώς το πόδι είναι μερικές από τις συνηθέστερες αιτίες που εμφανίζονται οι φουσκάλες στα πόδια.

Φουσκάλες στα πόδια: Άμεση αντιμετώπιση σε 4 βήματα

Μπορεί οι φουσκάλες να μην είναι επικίνδυνες, όμως προκαλούν πόνο και σημαντική δυσκολία στο περπάτημα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και με ασφάλεια τις φουσκάλες.

1. Μην ανοίξετε τις φουσκάλες

Εάν νομίζετε ότι πιέζοντας τις φουσκάλες θα επουλωθούν πιο γρήγορα, κάνετε λάθος, αφού ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Επίσης, εάν ανοίξετε τη φουσκάλα και εκτεθεί το ευαίσθητο δέρμα, είναι πιο πιθανή η μόλυνση του σημείου.

2. Διατηρήστε τις φουσκάλες καθαρές

Να πλένετε καλά το δέρμα με χλιαρό νερό και σαπούνι και να αλλάζετε κάλτσες ακόμη και αρκετές φορές μέσα στην ίδια μέρα. Το βράδυ, εφαρμόστε αντιβακτηριδιακή κρέμα και καλύψτε τις φουσκάλες με αυτοκόλλητο επίθεμα.

bigstock 135574046

3. Προστατεύστε τις φουσκάλες

Στο φαρμακείο θα βρείτε ειδικά επιθέματα που λειτουργούν σαν «δεύτερο δέρμα» και παρέχουν έξτρα προστασία από τις τριβές με τα παπούτσια. Εάν μια φουσκάλα ανοίξει ενώ περπατάτε, το επίθεμα θα απορροφήσει το υγρό που περιέχει ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση.

4. Κρατήστε τις φουσκάλες ενυδατωμένες

Οι φουσκάλες εμφανίζονται λόγω της υπερβολικής τριβής, οπότε θα πρέπει να προστατεύσετε τα πόδια σας χρησιμοποιώντας κάποιο ισχυρό ενυδατικό μέσο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε η βαζελίνη ή λάδι καρύδας και να καλύψετε τη φουσκάλα με ένα επίθεμα πριν φορέσετε παπούτσια.

Πηγή: menshealth.com

Δείτε κι αυτό:

Φουσκάλες στα πόδια: Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να τις αποφύγετε

Φουσκάλες στα πόδια: Πρέπει να τις ανοίγουμε ή όχι;