ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία με κερατίνη

Εάν επιθυμείτε ναέχετε ίσια και απαλά μαλλιά, οι θεραπείες με βάση την κερατίνη είναι η καλύτερηλύση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία με κερατίνη

Εάν επιθυμείτε ναέχετε ίσια και απαλά μαλλιά, οι θεραπείες με βάση την κερατίνη είναι η καλύτερηλύση.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με κερατίνη είναι εντυπωσιακά και για αρκετό διάστημα τα μαλλιά σας είναι ίσια και λαμπερά. Εάν σκέφτεστε ναδοκιμάσετε την κερατίνη, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

- -Τι είναιη κερατίνη: Είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα μαλλιά.

- -Πώςλειτουργεί: Ο κομμωτής σας βάζει το προϊόν στα μαλλιά σας και με τη βοήθεια τηςπρέσας «κλειδώνει» την κερατίνη στην τρίχα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 90λεπτά ή και περισσότερο, αναλόγως του μήκους των μαλλιών.

- -Εξοικονόμησηχρόνου: Εάν ισιώνετε συχνά τα μαλλιά σας, η θεραπεία με κερατίνη σας βοηθά ναεξοικονομήσετε έως και 40-60% του χρόνου ισιώματος.

- -Φριζάρισμα:Ξεχάστε το ενοχλητικό φριζάρισμα μετά τη θεραπεία με κερατίνη. Μπορείτε νακυκλοφορείτε άνετα ανεξαρτήτως της υγρασίας που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και ταμαλλιά σας θα παραμείνουν ίσια.

- -Λούσιμο:Όταν κάνετε τη θεραπεία δεν πρέπει να λουστείτε για 3-4 ημέρες κι αυτό επειδήτο προϊόν χρειάζεται χρόνο για να δράσει.

- -Συντήρηση:Θα πρέπει μετά τη θεραπεία να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειικό νάτριο, ώστενα διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

- -Διάρκεια:Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν 2 περίπου μήνες.

Η κερατίνη βοηθάενάντια στο σπάσιμο της τρίχας, χρειάζεται όμως προσοχή κατά τη χρήση της πρέσας.Η υπερβολική θερμότητα καίει την τρίχα και οδηγεί στο σπάσιμο. Η κερατίνη βοηθάεπίσης στην αποκατάσταση της τρίχας αλλά ακόμη κι αν τα μαλλιά σας είναι υγιήμπορεί να τα δυναμώσει και να τα κάνει πιο ανθεκτικά.

Εάν πάσχετε απόκάποια δερματική πάθηση, όπως ψωρίαση ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα,συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας πριν κάνετε τη θεραπεία.

Φορμαλδεΰδες

Ίσως έχετεακούσει ότι τα προϊόντα κερατίνης περιέχουν φορμαλδεΰδες.

Οι φορμαλδεΰδεςέχουν συσχετιστεί με αρκετές παθήσεις, ειδικότερα στα άτομα που τηχρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Οι κίνδυνοι για την υγεία αφορούν σε κομμωτέςκαι συναφείς ειδικότητες και όχι στα άτομα που λαμβάνουν τη θεραπεία με κερατίνη.