ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να σπάτε τα σπυράκια στο «τρίγωνο του κινδύνου»

Τα σπυράκια στο πρόσωπο είναι ένα κλασικό αισθητικό πρόβλημα, όμως δεν πρέπει να μπαίνουμε στον πειρασμό να τα σπάσουμε, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Γιατί δεν πρέπει να σπάτε τα σπυράκια στο «τρίγωνο του κινδύνου»

Πέρα από το σημάδι που θα αφήσει στο πρόσωπο, ένα σπυράκι που βρίσκεται μέσα στο «τρίγωνο του κινδύνου» μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη και επιπλοκές εάν το πειράξουμε.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Vishal Madan, «τρίγωνο του κινδύνου» ονομάζεται η περιοχή του προσώπου ανάμεσα στα μάτια, κατά μήκος της μύτης και γύρω από το στόμα.

3932BC3700000578 3827386 image a 17 1475860969298

Ο ειδικός μίλησε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού BBC Radio 5 Live, αναφέροντας πως τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή αυτή συνδέονται απευθείας με τον εγκέφαλο. Έτσι, μια λοίμωξη που θα προκληθεί από ένα σπυράκι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης, σε μόνιμη παράλυση ή ακόμη και στον θάνατο.

«Εάν υπάρχει λοίμωξη στην περιοχή και δεν αντιμετωπιστεί σωστά ή γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση, λοίμωξη ή απόστημα στον εγκέφαλο ή ακόμη και μηνιγγίτιδα» αναφέρει ο Δρ Madan.

Ο ειδικός διευκρινίζει βέβαια ότι τέτοιου είδους επιπλοκές είναι αρκετά σπάνιες, για καλό και για κακό όμως αφήστε τα σπυράκια σας στην ησυχία τους...

Δείτε κι αυτό:

Σπυράκια στο πρόσωπο: Τι δείχνουν ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται

Τι να κάνετε αν έχετε βγάλει «καλόγερο»