ΟΜΟΡΦΙΑ

Έξι φυσικές λύσεις ενάντια στα σπυράκια

Εάν δεν έχετε χρόνο να επισκεφθείτε τον δερματολόγο ή το πλησιέστερο φαρμακείο, δοκιμάστε τις παρακάτω φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από ένα ενοχλητικό σπυράκι!

Έξι φυσικές λύσεις ενάντια στα σπυράκια

1. Παγάκι

Το παγάκι ενισχύει τη ροή αίματος και βοηθά να απομακρυνθούν έλαια και υπολείμματα από την επιδερμίδα ώστε να υποχωρήσει η φλεγμονή. Αποφύγετε να εφαρμόσετε απευθείας το παγάκι επάνω στο δέρμα, αλλά προτιμήστε να το τυλίξετε σε ένα βαμβακερό ύφασμα. Κρατήστε το παγάκι επάνω στο σπυράκι για 3-4 λεπτά.

2. Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία δρα ενάντια στα σπυράκια. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε φυσικό χυμό λεμονιού και εφαρμόστε απευθείας επάνω στο δέρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε μία κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού με ίση ποσότητα κανέλας και να τοποθετήσετε την πάστα επάνω στο σπυράκι όλη τη νύχτα.

bigstock people and beauty concept be 97292201

3. Μέλι

Το μέλι έχει αντιμικροβιακή δράση και προωθεί την επούλωση του δέρματος. Βουτήξτε μια μπατονέτα σε λίγο μέλι και στη συνέχεια απλώστε μια μικρή ποσότητα επάνω στο σπυράκι. Αφήστε το μέλι να δράσει για 30 λεπτά περίπου πριν ξεπλύνετε το πρόσωπο.

4. Σκόρδο

Το σκόρδο έχει αντι-ιική, αντιμυκητιασική, αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση. Κόψτε στα δύο τη σκελίδα του σκόρδου και εφαρμόστε απευθείας επάνω στο σπυράκι. Αφήστε για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

5. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα απομακρύνει τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με λίγο νερό ή χυμό λεμονιού ώστε να φτιάξετε μια πηχτή πάστα. Απλώστε επάνω στο σπυράκι και αφήστε τη για μερικά λεπτά.

6. Αγγούρι

Το αγγούρι περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες είναι ευεργετικές για την επιδερμίδα. Κόψτε ένα αγγούρι σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με νερό για περίπου ένα λεπτό. Το αγγούρι θα απελευθερώσει τις βιταμίνες του στο νερό κι έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε το πρόσωπο. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε ή να τρίψετε το αγγούρι και να το απλώσετε σαν μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά.

Πηγή: Medical Daily

Δείτε κι αυτό:

Τα 5 ποτά που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος

Έξι φυσικές λύσεις για τα σκασμένα χείλη

Πώς θα μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά; 10 tips για να το πετύχεις