ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα τρία συχνότερα λάθη που κάνεις με το conditioner

Το conditioner χαρίζει στα μαλλιά σας λάμψη και δύναμη και τα κάνει να δείχνουν όμορφα και υγιή.

Τα τρία συχνότερα λάθη που κάνεις με το conditioner

Συχνά όμως γίνονται λάθη στη χρήση του με αποτέλεσμα να μη βλέπετε διαφορά.

Δείτε τρία βασικά σημεία:

Υπολογίστε πόσο «διψασμένα» είναι τα μαλλιά σας

Χρησιμοποιήστε το conditioner ανάλογα με το είδος της τρίχας. Οι παχιές και βαριές τρίχες έχουν λιγότερη ανάγκη το conditioner σε σχέση με τις λεπτές και εύθραυστες. Γι’ αυτό και ένα προϊόν για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά μπορεί να είναι πολύ βαρύ για κάποιον με πυκνά μαλλιά. Αντίστοιχα, μια εντατική θεραπεία μπορεί να «βαρύνει και να λαδώσει τα λεπτά μαλλιά. Αν έχετε λεπτά και εύθραυστα μαλλιά, προτιμήστε ένα προϊόν σε μορφή σπρέι.

bigstock Handsome Happy Young Man Combi 141606200

Αποφεύγετε τα συστατικά που δεν χρειάζονται τα μαλλιά σας

Όταν καταλήξετε στο προϊόν που είναι κατάλληλο για τα μαλλιά σας, διαβάστε την ετικέτα. Ελέγξτε για θειικά ή άλλους παράγοντες που είναι δυνητικά επιβλαβείς. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να προτιμάτε τα φυτικά συστατικά.
Προσπαθείτε να αποφεύγετε τα συνθετικά στοιχεία, όπως η σιλικόνη, που ενώ ενυδατώνουν αρχικά τα μαλλιά, στη συνέχεια τα ξηραίνουν. Στοιχεία φιλικά προς τα μαλλιά είναι το λάδι καρύδας και το έλαιο argan.

hair

Μην το παραλείπετε

Χρησιμοποιείτε conditioner κάθε φορά που λούζεστε. Αν λουστείτε με ένα σκληρό σαμπουάν, αφαιρείτε από τα μαλλιά σας τα έλαια και τα αφυδατώνετε. Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε το conditioner μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας. Αν δεν έχετε χρόνο για conditioner που πρέπει να δράσει για κάποια ώρα στα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε κάποιο σε μορφή σπρέι.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να κάνετε αποτοξίνωση στα μαλλιά σας