ΟΜΟΡΦΙΑ

Κυτταρίτιδα: Φεύγει αν χάσεις τα περιττά κιλά;

Ευσεβής πόθος όλων των γυναικών είναι να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα και ευελπιστούν ότι θα πετύχουν τον στόχο τους ξεκινώντας από την απώλεια των περιττών κιλών.

Κυτταρίτιδα: Φεύγει αν χάσεις τα περιττά κιλά;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολύ κοινό αισθητικό πρόβλημα που εμφανίζεται στο συντριπτικό 80-90% των γυναικών. Οι αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι πολλές, με κυριότερη την κληρονομικότητα και δευτερευόντως την ηλικία, τον τύπο του δέρματος και την ποσότητα λίπους που υπάρχει στο σώμα.

bigstock Body Care Woman Applying Crea 198064960

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κυτταρίτιδα δεν σχετίζεται απαραίτητα με το σωματικό βάρος, αφού εμφανίζεται ακόμη και σε αδύνατες γυναίκες, επομένως η απώλεια κιλών δεν εγγυάται ότι θα εξαφανιστεί.

Καλύτερα αποτελέσματα ώστε να γίνει λιγότερο ορατή δίνουν η σωστή διατροφή και ενυδάτωση σε συνδυασμό με συστηματική γυμναστική. Όσον αφορά τη γυμναστική, συνιστάται η προπόνηση υψηλής έντασης, η οποία βοηθά στην απώλεια λίπους και ταυτόχρονα στη μυϊκή σύσφιξη ώστε να μειωθεί η όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά καλλυντικά προϊόντα που στοχεύουν στην κυτταρίτιδα δρουν μόνο επιδερμικά, ενώ το πρόβλημα βρίσκεται ουσιαστικά βαθιά κάτω από την επιδερμίδα. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα αδικούμε εντελώς, αφού ορισμένα από αυτά δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς την ενυδάτωση του ξηρού και ταλαιπωρημένου δέρματος, δημιουργώντας έτσι μια «ψευδαίσθηση» ότι η κυτταρίτιδα έχει μειωθεί.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα πρέπει να δώσεις βάση στη διατροφή και τη γυμναστική σου και να μη βασίζεσαι σε ακραίες δίαιτες ή σε προϊόντα που υπόσχονται θαύματα!

Πηγή: womenshealthmag.com

Δες κι αυτό:

Διατροφικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα!

Κυτταρίτιδα: 3 στοχευμένες ασκήσεις για να την εξαφανίσετε