ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποτρίχωση στο μπικίνι: Επιτρέπεται τις «δύσκολες» μέρες του μήνα;

Προγραμματίζετε εγκαίρως και με ακρίβεια το ραντεβού για την αποτρίχωση του μπικίνι, ώστε να μην συμπέσει με την περίοδό σας. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται νωρίτερα απ’ ότι περιμένατε;

Αποτρίχωση στο μπικίνι: Επιτρέπεται τις «δύσκολες» μέρες του μήνα;

Πριν βιαστείτε να ακυρώσετε το ραντεβού, πρέπει καταρχάς να ξέρετε ότι δεν είναι απαγορευτικό να κάνετε αποτρίχωση τις μέρες της περιόδου.

«Οι γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν αποτρίχωση με κερί τις μέρες της εμμήνου ρύσης, κυρίως επειδή αισθάνονται άβολα», αναφέρει η Lara Kaiser, αισθητικός στο Ινστιτούτο Shen Beauty στην Νέα Υόρκη.

depilation

Ένας άλλος λόγος είναι ότι εκείνες τις μέρες έχουν αυξημένη ευαισθησία στον πόνο. Η αποτρίχωση καθαυτή είναι έτσι κι αλλιώς μια επώδυνη διαδικασία, υπάρχει όμως και επιστημονική εξήγηση για τον εντονότερο πόνο τις μέρες της περιόδου: Το σώμα βρίσκεται σε φλεγμονώδη κατάσταση και απελευθερώνει πολύ περισσότερες ορμόνες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μέρες.

Αυτό αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος και η αποτρίχωση με κερί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να γίνει πιο επώδυνη.

Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες, αλλά επιβεβαιώνεται και από την κλινική παρατήρηση των γιατρών.

Όσον αφορά τις ανησυχίες περί υγιεινής, η περιοχή δεν είναι αποστειρωμένη έτσι κι αλλιώς, αλλά η αισθητικός σας πρέπει να φοράει γάντια.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να φοράτε ταμπόν, ώστε να είναι λιγότερο... πολύπλοκη η διαδικασία. Μπορείτε επίσης να πάρετε κάποιο χάπι με ιβουπροφαίνη δλυο ώρες πριν την αποτρίχωση για να μετριάσετε τον πόνο.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Αποτρίχωση με τσιμπιδάκι: Σε ποια σημεία επιτρέπεται και σε ποια όχι

Ξύρισμα ποδιών: Δείτε ποια είναι η ιδανική ώρα της ημέρας!