Επανάσταση στην επιστήμη του μικροβιώματος του δέρματος φέρνει ανατροπή στην αντιμετώπιση της ακμής

Μικροβίωμα ονομάζεται το σύνολο των μικροοργανισμών που «κατοικούν» στην επιφάνειά της επιδερμίδας μας. Είναι τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί που συνυπάρχουν αρμονικά και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την υγεία της. Ένα από αυτά τα βακτήρια είναι το C.acnes, το βακτήριο που ευθύνεται για την εμφάνιση ακμής. Μέχρι πρόσφατα, η επιστήμη θεωρούσε ότι, όταν ο πληθυσμός του βακτηρίου C.acnes είναι αυξημένος, τότε η επιδερμίδα εμφανίζει ατέλειες. Αυτό ισχύει ως ένα βαθμό αλλά, όπως έδειξαν πρόσφατες μελέτες, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Το 2021, οι επιστήμονες στα εργαστήρια της La Roche Posay ανακάλυψαν ότι το βακτήριο C.acnes έχει 6 διαφορετικούς φυλότυπους και ότι ένας ευθύνεται κυρίως για τις ατέλειες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα με τάση ακμής. Πιο συγκεκριμένα, ο φυλότυπος ΙΑ1 του βακτηρίου C.acnes είναι εκείνος που προκαλεί κατά κύριο λόγο την έξαρση των ατελειών. Η ταυτοποίηση λοιπόν των φυλότυπων του C.acnes έφερε την επανάσταση στην επιστήμη του μικροβιώματος και την ανατροπή στην αντιμετώπιση της ακμής.

Καθώς μόνο ένας φυλότυπος προκαλεί τα σπυράκια, οι επιστήμονες της La Roche Posay μπήκαν στα εργαστήρια με ένα σκοπό: Την αντιμετώπιση του φυλότυπου ΙΑ1 του βακτηρίου C.acnes, προκειμένου να προσφέρουν λύσεις αποτελεσματικές και στοχευμένες. Το αποτέλεσμα ήταν το συστατικό Phylοbioma. Πρόκειται για ένα επαναστατικό δραστικό συστατικό φυσικής προέλευσης το οποίο μειώνει τον ΙΑ1, ενώ παράλληλα ενισχύει τη ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος και μειώνει την φλεγμονή.

LRP_EFFACLAR_DUO_M_PACK_SWATCH_2_2.jpg

Αυτό το συστατικό είναι ο πρωταγωνιστής της νέας Effaclar Duo+M και πλαισιώνεται και από άλλα συστατικά που ενισχύουν τη δράση του προσφέροντας ορατό και -σχεδόν- άμεσο αποτέλεσμα κατά της ακμής και τριπλή διορθωτική φροντίδα: Μείωση ατελειών και σημαδιών καθώς και δράση κατά της υποτροπής. Πρόκειται επομένως για μία φροντίδα η οποία στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος της ακμής για να προσφέρει τις λύσεις που μόνο η La Roche Posay ξέρει να προσφέρει.

LRP_EFFACLAR_DUO_M_ROUTINE_8_2_2.jpg

Και επειδή η αντιμετώπιση της ακμής δεν απαιτεί μόνο μία κρέμα, η La Roche Posay ενίσχυσε με το συστατικό Phylobioma και το best-selling Effaclar Foaming Gel. Έτσι, προσφέρει 360ο λύσεις ενάντια στην ακμή, ακόμα και την ιδιαίτερα δύσκολη και σοβαρή. Μάλιστα, η La Roche Posay με το Effaclar Foaming Gel, κατάφερε να βρει τον τρόπο να ρυθμίζει το ανεβασμένο στο επίπεδο 6 pH, όπου ευνοείται ο πολλαπλασιασμός του c.acnes, στο 5, δηλαδή στα φυσικολογικά επίπεδα. Έτσι, το Effaclar Foaming Gel ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, αφαιρεί απαλά τους ρύπους και προετοιμάζει την επιδερμίδα για θεραπεία με την Effaclar Duo+M.

lrp-eretail-application-duo-format-16-9.jpg

Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύπλοκο, εύθραυστο και σημαντικό είναι το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας και πόσο σημαντική είναι η μελέτη αυτής. Η επιστήμη διαρκώς ανακαλύπτει στοιχεία που αγνοούσαμε, ακυρώνει άλλα τα οποία είδαμε ως δεδομένα και κάνει άλματα μπροστά. Η La Roche Posay, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή αυτών των ανακαλύψεων και δημιουργεί λύσεις για εμάς, για την υγεία της επιδερμίδας μας και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Αυτό έκανε και με τα νέα Effaclar Duo+M και Effaclar Foaming Gel, που ήρθαν για να αλλάξουν τα δεδομένα στην αντιμετώπιση της ακμής και να προσφέρουν λύσεις σε όλους.

Όλα τα προϊόντα της La Roche Posay διατίθενται σε φαρμακεία και e-φαρμακεία.