ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί το φθινόπωρο επηρεάζει την ερωτική διάθεση

Οι μυρωδιές καιοι εικόνες της άνοιξης αναμφίβολα ανεβάζουν την ερωτική μας επιθυμία, τισυμβαίνει όμως το φθινόπωρο;

Γιατί το φθινόπωρο επηρεάζει την ερωτική διάθεση

Οι μυρωδιές καιοι εικόνες της άνοιξης αναμφίβολα ανεβάζουν την ερωτική μας επιθυμία, τισυμβαίνει όμως το φθινόπωρο;

Τονωτική δόση

Τα φύλλα τωνδέντρων μπορεί να πέφτουν, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη λίμπιντο. Το φθινόπωροείναι η εποχή που η τεστοστερόνη αυξάνεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή τουέτους. Αυτό υποστηρίζουν μελέτες που αφορούν στα επίπεδα των ορμονών ανάλογα μετη χρονική περίοδο που διανύουμε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα αρχέγοναένστικτά μας ή τις αλλαγές στις περιβαλλοντικές συνθήκες (όπως το λιγότερο φως).

Περισσότερη έλξη

Τα αυξημέναεπίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να είναι ο λόγος που οι γυναίκες παχαίνουν στημέση σε σχέση με τους γοφούς το φθινόπωρο –αυτό τουλάχιστον διαπίστωσανερευνητές από τον Καναδά. Οι άνδρες αντιλαμβάνονται το γυναικείο σώμα ως πιοελκυστικό κατά τους δροσερούς μήνες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στοεπιστημονικό περιοδικό Perception. Η τεστοστερόνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία τωνανδρών και αυτό λειτουργεί υπέρ των γυναικών.

Βραδιά ραντεβού

Τι καλύτερο απόμια ταινία στον καναπέ μια βροχερή νύχτα. Μπορεί μερικοί άνδρες να διαφωνήσουν,ωστόσο έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ έδειξε ότιόσο η θερμοκρασία πέφτει και τα δύο φύλα επιζητούν περισσότερη ζεστασιά καιθαλπωρή.

Κρύο, καιρός για δύο!

Πολυάριθμες μελέτεςέχουν δείξει ότι η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού πολλές φορές οδηγεί τα ζευγάριανα χωρίσουν ή να απατήσουν. Όσο πλησιάζει ο χειμώνας όμως, η ανάγκη γιαεπιστροφή στην ασφάλεια και την οικειότητα μιας σχέσης μοιάζει το πιο πιθανόσενάριο.