ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μια ύπουλη αιτία πίσω από τις κακές επιδόσεις των ανδρών στο σεξ

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία καταδεικνύει ότι μια σημαντική έλλειψη βάζει ορισμένους άνδρες σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

Μια ύπουλη αιτία πίσω από τις κακές επιδόσεις των ανδρών στο σεξ

Το αυξημένο βάρος, το χρόνιο στρες και οι καταχρήσεις είναι μερικοί από τους γνωστούς και πιο προφανείς παράγοντες των κακών επιδόσεων στο σεξ.

Όταν όμως οι ερευνητές εξέτασαν 143 άνδρες με λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς παρουσίαζαν έλλειψη βιταμίνης D.

Μόνο ένας στους πέντε άνδρες διέθετε επαρκείς ποσότητες της «βιταμίνης του ήλιου». Παράλληλα, οι άνδρες με σοβαρότερης μορφής στυτική δυσλειτουργία είχαν κατά 24% μικρότερες ποσότητες της βιταμίνης στον οργανισμό τους σε σύγκριση με τους άνδρες που αντιμετώπιζαν πιο ήπιας μορφής στυτική δυσλειτουργία.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να πυροδοτήσουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών που ονομάζονται ιόντα υπεροξειδίου. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες εξαντλούν τα αποθέματα οξειδίων του αζώτου του οργανισμού, μόρια απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Το αποτέλεσμα είναι η κακή αιμάτωση των γεννητικών οργάνων και η επακόλουθη αδυναμία επίτευξης της στύσης.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα οξείδια του αζώτου επιτρέπουν τη διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή αίματος και να επιτυγχάνεται η στύση, σημειώνουν οι ερευνητές στη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Οι ερευνητές πρόκειται να ερευνήσουν το ζήτημα περαιτέρω, ώστε να διαπιστώσουν αν το συμπλήρωμα βιταμίνης D μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο παράδοξο προειδοποιητικό σημάδι της στυτικής δυσλειτουργίας
Το φρούτο που ενισχύει και διατηρεί τη στύση των ανδρών
Το απόλυτο μυστικό της σεξουαλικής χημείας...