ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο επιστημονικός τρόπος για να καταλάβετε αν σας... θέλει!

Μία νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, στη Σκωτία και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Evolution and Human Behaviour» αποκαλύπτει για πρώτη φορά, ότι οι άνδρες ασυναίσθητα μεταβάλλουν ένα χαρακτηριστικό τους, όταν ενδιαφέρονται για ερωτικά για μία γυναίκα.

Ο επιστημονικός τρόπος για να καταλάβετε αν σας... θέλει!

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, εξέτασαν 110 ετεροφυλόφιλους άντρες και γυναίκες από την Αγγλία και την Τσεχία, ενώ συνομιλούσαν με άτομα του αντίθετου φύλου. Άλλα από αυτά έβρισκαν ελκυστικά και άλλα αδιάφορα.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, οι άντρες τείνουν να αλλάζουν τη φωνή τους και να την κάνουν πιο «μελωδική», όταν συνομιλούν με μία γυναίκα που τους έλκυε ερωτικά, ενώ παράλληλα τη βάθαιναν για να ακούγεται πιο αντρική.

Μάλιστα, η τακτική αυτή φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα, καθώς οι γυναίκες έβρισκαν τη φωνή των ανδρών συνομιλητών τους πιο ελκυστική από την κανονική.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και εθελόντριες οι οποίες άκουσαν τις ηχογραφημένες «ερωτικές» και κανονικές φωνές των ανδρών, δίχως να τους έχουν δει.

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν προγενέστερα που δείχνουν ότι οι άνθρωποι, προκειμένου να εκδηλώσουν το ερωτικό ενδιαφέρον τους, χρησιμοποιούν διάφορους μη λεκτικούς τρόπους, όπως η γλώσσα του σώματος, η επαφή των ματιών και το φευγαλέο άγγιγμα.