ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ψηλοί ή κοντοί; Ποιοι είναι οι καλύτεροι σύζυγοι...

Κοινωνιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν μία, μάλλον, παράδοξη έρευνα, θέλοντας να διαπιστώσουν ποιοι άνδρες είναι οι καλύτεροι για γάμο.

Ψηλοί ή κοντοί; Ποιοι είναι οι καλύτεροι σύζυγοι...

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, το ύψος επηρεάζει τη λειτουργία της σχέσης, καθώς και την σταθερότητά της, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ποσοστά διαζυγίων στους κοντούς άνδρες είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των ανδρών με μέτριο ή μεγάλο ύψος.

Αναλυτικά τι προέκυψε από τα συμπεράσματα της έρευνας

Οι ψηλοί, πιο γοητευτικοί άντρες τείνουν να έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και να βγαίνουν περισσότερα ραντεβού. Κατά συνέπεια, είναι πιο επιρρεπείς σε εξωσυζυγικές σχέσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την τον γάμο τους.

Αντιθέτως, οι κοντοί άντρες κάνουν πιο σταθερούς γάμους. Είναι συνεπείς στη σχέση τους και στις υποχρεώσεις τους και κυρίως δεν συνηθίζουν να αργούν τα βράδια. Μπορεί να παντρεύονται πιο αργά απ΄ ότι οι ψηλοί άντρες, όμως μπορούν να κάνουν τις γυναίκες τους ευτυχισμένες, αφού δεν τους δημιουργούν ανασφάλεια.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, φαίνεται ότι οι ψηλοί άνδρες είναι πιθανότερο κατά 30% να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι, οι πιο κοντοί όμως είναι καλύτεροι σύζυγοι πιθανότατα γιατί βγάζουν περισσότερα χρήματα απ΄ ότι οι γυναίκες τους.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς κοινωνιολόγους, οι κοντοί άνδρες, σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως χρησιμοποιούν πιθανότατα το χρήμα για να αντισταθμίσουν ότι τους «λείπει» σε ύψος, ενώ αντιθέτως οι ψηλοί άντρες, βασίζονται στα... πολλά εκατοστά τους για να καλύψουν το μικρότερο εισόδημα.