ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Διάρκεια στα προκαταρκτικά & γυναικείος οργασμός

Τα προκαταρκτικά θεωρούνται παραδοσιακά ως το αναγκαίο «ζέσταμα» που προετοιμάζει τη γυναίκα για τη σεξουαλική επαφή και τη διευκολύνουν να φτάσει στην κορύφωση. Αρκετοί σύμβουλοι ζευγαριών παροτρύνουν μάλιστα τους άντρες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη σύντροφό τους πριν τη σεξουαλική επαφή εάν εκείνες δεν καταφέρνουν να φτάσουν εύκολα σε οργασμό.

Διάρκεια στα προκαταρκτικά & γυναικείος οργασμός

Ερευνητές από την Τσεχία θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η συγκεκριμένη θεωρία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine φαίνεται να καταρρίπτουν το μύθο...

Ρώτησαν 2.360 γυναίκες διαφόρων ηλικιών πόσο συχνά καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση όταν κάνουν σεξ με το σύντροφό τους, πόσο χρόνο αφιερώνουν στα προκαταρκτικά και πόσο χρόνο διαρκεί κατά μέσο όρο η σεξουαλική επαφή.

Οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι η δυνατότητα επίτευξης του οργασμού συνδέεται άμεσα με τη χρονική διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, όχι όμως με τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

Τα αποτελέσματα έμειναν μάλιστα αναλλοίωτα ακόμη κι όταν εξαιρέθηκαν οι απαντήσεις ορισμένων γυναικών, των οποίων ο σύντροφος αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Η διαπίστωση αυτή δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο άντρας πρέπει να παραλείπει τα προκαταρκτικά, το αναπόσπαστο για πολλές γυναίκες κομμάτι του σεξουαλικού παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Διάρκεια στα προκαταρκτικά: Τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες
Ποιες γυναίκες αγαπούν το... επικίνδυνο σεξ
Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;