ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιες γυναίκες έχουν πιο συχνούς και δυνατούς οργασμούς

Η μελέτη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας είναι αναμφισβήτητα η πιο ενδιαφέρουσα και... πικάντικη έκφανση της Επιστήμης! Είναι γεμάτη παραδοξότητες και δε σταματά ποτέ να εκπλήσσει!

Ποιες γυναίκες έχουν πιο συχνούς και δυνατούς οργασμούς

Ερευνητές από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης θέλησαν να μελετήσουν ποιοι παράγοντες επηρεάζουν πιθανώς τη συχνότητα και την ένταση του γυναικείου οργασμού και κατέληξαν σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε απαντήσεις που έδωσε μια ομάδα φοιτητριών κολλεγίου. Όλες οι κοπέλες ήταν δεσμευμένες.

Οι απαντήσεις τους υπέδειξαν πως η συχνότητα του γυναικείου οργασμού κατά τη σεξουαλική επαφή συσχετίζεται άμεσα με το εισόδημα του συντρόφου (!), τα επίπεδα αυτοπεποίθησης του συντρόφου αλλά και την εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου.

Η ένταση του οργασμού φάνηκε να σχετίζεται με το πόσο ελκύεται η γυναίκα από την εξωτερική εμφάνιση του άντρα, με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σε εβδομαδιαία βάση και με τα γενικότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης της γυναίκας. Επίσης, φάνηκε να μετρά και η γνώμη... φίλων και γνωστών, καθώς όταν ο περίγυρος της κοπέλας θεωρούσε το σύντροφό της πιο όμορφο και η ίδια η κοπέλα απολάμβανε περισσότερους οργασμούς!

Η γενικότερη σεξουαλική ικανοποίηση φάνηκε να εξαρτάται περισσότερο από την ένταση παρά από τη συχνότητα του οργασμού. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιζε το πλάτος των ώμων του άντρα (!) και το πόσο ελκύεται ερωτικά η γυναίκα από την εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου της.

Όπως ήταν φυσικό, οι κοπέλες που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία σε πιο μικρή ηλικία είχαν αλλάξει και περισσότερους ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους. Οι ίδιες αυτές κοπέλες δήλωσαν πως απολαμβάνουν πιο συχνούς οργασμούς και πως είναι πιο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή με τον τωρινό σύντροφό τους.

Τέλος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κοπέλες ήταν πιο πιθανό να κάνουν την πρώτη κίνηση για να ξεκινήσει η σεξουαλική συνεύρεση, να κάνουν πιο συχνά σεξ και να απολαμβάνουν συχνότερα τον οργασμό εάν ο σύντροφός τους διαθέτει αίσθηση του χιούμορ!

Η σχετική μελέτη είναι διαθέσιμη διαδικτυακά στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει κατά την εκσπερμάτιση, τη γονιμοποίηση και την εγκυμοσύνη (βίντεο)
Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Πόσο φυσιολογικές είναι οι δικές σας;
Σεξ και οργασμός: 4 προβλήματα υγείας από τα οποία σας προστατεύει