ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η πιο απίστευτη ένδειξη στυτικής δυσλειτουργίας

Είναι γνωστό πως οι σεξουαλικές επιδόσεις του άντρα επηρεάζονται αρνητικά από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την αποχή από τη σωματική άσκηση, το στρες και την ανθυγιεινή διατροφή.

Η πιο απίστευτη ένδειξη στυτικής δυσλειτουργίας

Επιστήμονες από την Τουρκία υποστηρίζουν όμως ότι μπορούν να καταλάβουν αν ένας άντρας κινδυνεύει να εμφανίσει προβλήματα στύσης απλώς και μόνο ρίχνοντάς του μια ματιά!

Στη μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Andrologia εξηγούν πως η περίμετρος του λαιμού είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για τον κίνδυνο σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

«Η περίμετρος του λαιμού που ξεπερνά τα 35 εκατοστά προβλέπει τη στυτική δυσλειτουργία», σύμφωνα με τους ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 90 άντρες ηλικίας 40 έως 60 ετών. Η περίμετρος του λαιμού φάνηκε να συσχετίζεται άμεσα με τις πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων στύσης.

Να σημειωθεί πως η περίμετρος του λαιμού σχετίζεται άμεσα και με την υπνική άπνοια, μια διαταραχή του ύπνου που εκδηλώνεται με τη διακοπτόμενη αναπνοή και το ροχαλητό, με την πάθηση να συνδέεται αποδεδειγμένα με τη χαμηλή ερωτική διάθεση στον άντρα, λόγω επακόλουθων διακυμάνσεων που παρατηρούνται στα επίπεδα των ορμονών.

Διαβάστε επίσης:

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους: Δύο μοντέρνες συνήθειες που εξηγούν το φαινόμενο
Οι 4 «χρυσοί κανόνες» για να αποφύγετε τα προβλήματα στύσης