ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δείτε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν έχετε οργασμό! (βίντεο)

Οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, μια ζεστασιά κατακλύζει το σώμα και όλοι οι μύες σφίγγονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Το απολαυστικό αυτό αίσθημα είναι ο γνωστός σε όλους οργασμός!

Δείτε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν έχετε οργασμό! (βίντεο)

Λίγοι όμως γνωρίζουν πώς αντιδρά ο εγκέφαλός μας στη σεξουαλική κορύφωση.

- Τα γεννητικά όργανα επικοινωνούν με τον εγκέφαλο

Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί ως «κέντρο της απόλαυσης». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διακρίνει πότε νιώθουμε ευχαρίστηση. Τα διάφορα νεύρα που βρίσκονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αποστέλλουν σήματα στον εγκέφαλο ώστε να τον «ενημερώσουν» για το αίσθημα που βιώνουμε κάθε στιγμή. Τέσσερις τύποι νεύρων αποστέλλουν πληροφορίες στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού (υπογάστριο νεύρο, νεύρο της πυέλου, αιδοιικό νεύρο, πνευμονογαστρικό νεύρο).

- Χημικές ουσίες ενισχύουν το αίσθημα ευφορίας

Το νευρικό σύστημα ενεργοποιεί το κέντρο της απόλαυσης του εγκεφάλου. Η διέγερση έχει σαν αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να πλημμυρίζει με χημικές ουσίες, οι οποίες ενεργοποιούν διάφορες περιοχές του εγκεφάλου, όπως η αμυγδαλή, ο επικλινής πυρήνας, το κοιλιακό καλυπτρικό πεδίο, η παρεγκεφαλίδα και η υπόφυση.

- Ο εγκέφαλος αντιδρά στον οργασμό όπως στη χρήση ναρκωτικών

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, απενεργοποιείται πλήρως ο πλάγιος κογχομετωπιαίος φλοιός, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το αριστερό μάτι. Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου ελέγχει τη συμπεριφορά μας και θεωρείται η «φωνή της λογικής μας». Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Neuroscience, ο εγκέφαλος τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται υπό την επήρεια ηρωίνης κατά τη σεξουαλική κορύφωση.

Διαβάστε επίσης:

Δεν κάνετε και τόσο καλό sex εάν...

Πόσο πιθανό είναι το έμφραγμα κατά τη διάρκεια του Sex

Καταστρέφει τις επιδόσεις σας στο sex χωρίς να το γνωρίζετε...