ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τεχνική αυξητικής πέους σε 45 λεπτά: Το 90% των αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική με βλαστοκύτταρα είχαν φυσιολογικού μεγέθους πέος

Βλαστικά κύτταρα χρησιμοποιούνται πλέον και για την αυξητική πέους, ενώ χάρη σε μια νέα τεχνική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ο άνδρας κερδίζει αρκετούς πόντους «αυτοπεποίθησης» σε μήκος και πάχος.

Τεχνική αυξητικής πέους σε 45 λεπτά: Το 90% των αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική με βλαστοκύτταρα είχαν φυσιολογικού μεγέθους πέος

Ωστόσο το 90% των αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική επέμβαση είχαν φυσιολογικού μεγέθους πέος και μόνο το 10% είχε πρόβλημα καθώς το πέος τους ήταν "παγιδευμένο" ή "θαμμένο" εντός της πυέλου και με την επέμβαση επιτεύχθηκε αύξηση 3-4 εκατοστών.

Τα παραπάνω ανέφερε ο εξειδικευμένος στην επανορθωτική ουρολογία και ανδρολογία ουρολόγος Δημήτρης Μπορούσας με αφορμή την παρουσίαση, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, ανακοίνωσης με θέμα: «Αυξητική πέους με χρήση βλαστικών κυττάρων-πλάσματος και λιπώδους μεσεγχυματικού ιστού ) – H εμπειρία μας τα τελευταία 5 χρόνια μέσα από 85 περιστατικά».

Σύμφωνα με τον κ Μπορούσα η συντριπτική πλειονότητα των 85 αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική πέους δεν είχαν ούτε πρόβλημα μεγέθους ούτε και λειτουργικό πρόβλημα αλλά ήθελαν να κάνουν την επέμβαση για την βελτίωση της εικόνας τους και όχι για την ικανοποίηση της γυναίκας τους.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν θέμα αυτοπεποίθησης. Ο ορισμός που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δυσμορφία ή σύνδρομο μικρού πέους. Η προσδοκία τους ήταν μια αύξηση 4-5 πόντων, πράγμα που δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις», ανέφερε ο κ. Μπορούσας εξηγώντας παράλληλα ότι η αυξητική επέμβαση δεν έχει σχέση με τη λειτουργία του πέους αλλά μόνο με το μέγεθος.

Η επέμβαση αυξητικής φαλλοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και εάν γίνει μόνο επιμήκυνση διαρκεί 45 λεπτά ενώ εάν συνδυαστεί με πάχυνση διαρκεί 90-120 λεπτά. Την επομένη της επέμβασης ο ασθενής μπορεί να βγει από την κλινική.

Με την επέμβαση επιτυγχάνεται αύξηση του μήκους κατά μέσο όρο 3,45 εκ. σε χάλαση (2,1-4,5), και 0,65 εκ. σε στύση (0,5-1,0). Τα αποτελέσματα από μια εμπειρία 10 ετών έδειξαν μέση αύξηση της περιφέρειας σε χάλαση 3,15 εκ. (1,9-4,1), και σε στύση 2,47 εκ.(1,8-3,0).

Ο πόνος σύμφωνα με τους χειρουργηθέντες ασθενείς, είναι αμελητέος. Ο ασθενής κινητοποιείται την ίδια ημέρα, του χορηγείται αντιβιοτική αγωγή, ενώ η επίδεση παραμένει για 3-4 ημέρες. Σε τρεις εβδομάδες στην απλή επιμήκυνση, σε δυο-τρεις μήνες στη διόγκωση θα είναι σε θέση να έχει σεξουαλική επαφή.

Αυξητική πέους με βλαστοκύτταρα

Τα βλαστικά κύτταρα έχουν εισέλθει τα τελευταία χρόνια σε πολλές εφαρμογές της ιατρικής θεραπείας με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η δυνατότητά τους να αναγεννούν και να αναδομούν τους ιστούς στο περιβάλλον όπου τοποθετούνται.

«Μια πλούσια πηγή βλαστοκυτάρων βρίσκεται στο ίδιο μας το σώμα και είναι το λίπος μας. Γι αυτό και επεμβάσεις αυτόλογης μεταφοράς λίπους από ένα σημείο σε κάποιο άλλο με στόχο την αναδόμηση ή επούλωση ιστού, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς πχ. αισθητική χειρουργική, ορθοπεδική, γυναικολογία, γενική χειρουργική, ουρολογία κλπ.

Στη φαλλοπλαστική το λίπος χρησιμοποιείται για την αύξηση της διαμέτρου του πέους με πολύ καλά αποτελέσματα. Λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα από το μηρό ή τους γλουτούς και μετεμφυτεύεται υποδορίως στο πέος, αυξάνοντας έτσι τον όγκο του. Προ της τοποθέτησής του όμως, το λίπος θα πρέπει να υποστεί επεξεργασία, προκειμένου να αναδείξει τα βλαστοκύτταρα που περιέχονται μέσα του.

Μια νέα τεχνική επεξεργασίας και μεταφοράς του λίπους που ονομάζεται Lipogems, ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα και παράγει υψηλής ποιότητας λίπος. Η επεξεργασία γίνεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης, είναι ταχεία και χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη συσκευή που διαχωρίζει τα λιποκύτταρα από άχρηστα παράγωγα αίματος, ελαιωδών και φλεγμονωδών ουσιών, χωρίς να προστεθούν χημικά ή ένζυμα.

Κατόπιν, ο πλούσιος σε ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα «καθαρός» λιπώδης ιστός Lipogems μετεμφυτεύεται στο πέος δίνοντας μια απόλυτα ομοιογενή εικόνα αύξησης της διαμέτρου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η καλύτερη προσαρμογή του μοσχεύματος στο νέο του περιβάλλον και η μακροχρόνια επιβίωσή του.

Επίσης, ο ιστός Lipogems είναι εξ' ολοκλήρου λίπος που προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή, εξασφαλίζοντας άριστη βιοσυμβατότητα. Η τεχνική συνήθως γίνεται σε συνδυασμό και με επιμήκυνση του πέους και έτσι ο άνδρας κερδίζει αρκετούς πόντους «αυτοπεποίθησης» σε μήκος και πάχος», επισήμανε ο κ Μπορούσας.