ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν το σεξ

Όση εμπειρία κι αν έχει κανείς στο σεξ, μπορεί να κάνει τα παρακάτω λάθη!

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν το σεξ

Από την ανεπαρκή προστασία από τα ΣΜΝ μέχρι τις λάθος τροφές, δείτε ποιες φαινομενικά ακίνδυνες επιλογές μπορεί να σας... κοστίσουν σεξουαλικά.

bigstock Couple kissing passionately in 79415503

1. Αντι-ισταμινικά

Τα αντι-ισταμινικά φάρμακα κάνουν θαύματα ενάντια στις αλλεργίες, έχουν όμως μια άγνωστη «παρενέργεια»: Επειδή επιδρούν στις βλεννώδεις μεμβράνες της ρινικής κοιλότητας προς αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης, ενδέχεται να προκαλέσουν ξηρότητα και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στο γυναικείο κόλπο, εξέλιξη καθόλου βολική εάν η γυναίκα σκοπεύει να κάνει σεξ. Επίσης, είναι ευρέως γνωστό ότι τα αντι-ισταμινικά φέρνουν υπνηλία, οπότε δεν αποδεικνύονται ιδιαίτερα βοηθητικά για τη λίμπιντο.

2. Καυτερά φαγητά

Μπορεί ένα πικάντικο γεύμα να θεωρείται αφροδισιακό, όμως προκαλεί σε αρκετούς ανεπιθύμητο φούσκωμα και αέρια. Προτιμήστε λοιπόν κάτι πιο ελαφρύ που θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε χωρίς... δυσάρεστες εκπλήξεις.

3. Πολύ αλκοόλ

Ένα ποτό δεν βλάπτει, όμως σε μεγάλες ποσότητες το αλκοόλ καταστέλλει το νευρικό σύστημα κι έτσι δυσκολεύει την επίτευξη οργασμού τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Προτιμήστε το κόκκινο κρασί, καθώς τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλαπλά και αποδεδειγμένα.

4. Ξύρισμα

Δεν εννοούμε φυσικά να μην είναι ο άντρας ή η γυναίκα «περιποιημένοι», αλλά ότι το ξύρισμα δεν πρέπει να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν την ερωτική επαφή. Η αποτρίχωση είναι καλύτερο να γίνεται την προηγούμενη ημέρα, ώστε να προλάβουν να επουλωθούν μικροεκδορές στο δέρμα. Ακόμη και αόρατες με γυμνό μάτι πληγές στο δέρμα ενδέχεται να επιτρέψουν τη μόλυνση από μικροοργανισμούς που προκαλούν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ παράλληλα το φρεσκοξυρισμένο δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο κι έτσι ερεθίζεται εύκολα με την τριβή.

Πηγή: prevention.com

Δείτε κι αυτό:

Τέσσερις επίμονοι σεξουαλικοί μύθοι που καταστρέφουν την ερωτική σας ζωή

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Δείτε αν έχετε κάνοντας το online test

Το διατροφικό ντουέτο που εκτοξεύει τη λίμπιντο