ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Στύση: Πώς επηρεάζεται από τη στοματική υγεία του άνδρα

Οι άνδρες που βουρτσίζουν τακτικά τα δόντια τους, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τους κινδύνους ανάπτυξης παθήσεων των ούλων, είναι λιγότερο πιθανό να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, σε σχέση με εκείνους που δεν φροντίζουν την υγιεινή του στόματός τους.

Στύση: Πώς επηρεάζεται από τη στοματική υγεία του άνδρα

Αυτό προκύπτει από μελέτη Τούρκων ερευνητών, οι οποίοι συνέκριναν τα αποτελέσματα 80 ανδρών, ηλικίας 30-40 ετών με προβλήματα στύσης, με εκείνα μιας ομάδας ελέγχου 82 ανδρών χωρίς παρόμοια προβλήματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 53% των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία, είχαν επίσης και φλεγμονή των ούλων. Επιπροσθέτως, όταν στα αποτελέσματα συνυπολογίστηκαν και άλλοι παράγοντες, όπως η ηλικία, ο δείκτης μάζας σώματος, το οικογενειακό εισόδημα και το μορφωτικό επίπεδο, οι άνδρες με σοβαρή περιοδοντική νόσο ήταν κατά 3,29 φορές πιθανότερο να υποφέρουν από προβλήματα στύσης, σε σχέση με άνδρες που είχαν υγιή ούλα.

bigstock Erectile Dysfunction Sad Face 71334844

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, αφού επηρεάζει την ποιότητα ζωής περίπου 150 εκατομμυρίων ανδρών σε όλο τον κόσμο, αλλά και των συντρόφων τους.

Τα δύο τρίτα των περιπτώσεων προκαλούνται κυρίως λόγω προβλημάτων στα αιμοφόρα αγγεία και ψυχολογικών ζητημάτων, όπως η συναισθηματική πίεση και η κατάθλιψη.

Η χρόνια περιοδοντίτιδα ανήκει σε μια ομάδα λοιμωδών νοσημάτων που προκαλούνται κυρίως από βακτήρια τα οποία συχνότερα εμφανίζονται σε φλεγμονές των ούλων. Πολλές μελέτες στο παρελθόν έχουν αναφέρει πως η χρόνια περιοδοντίτιδα μπορεί να προκαλέσει αγγειακές νόσους, όπως είναι η στεφανιαία νόσος της καρδιάς, και οι οποίες έχουν συνδεθεί και με προβλήματα στύσης.

Διαβάστε επίσης:

Πρωινό σεξ: Οι 3 λόγοι που το προτείνουν οι επιστήμονες

Έκζεμα: Πώς επηρεάζει τη σεξουαλικότητα των ανδρών

Πόσο καλή στύση έχετε; Κάντε το τεστ!