ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Κεφάλαιο προκαταρκτικά: Η ιδανική διάρκεια σύμφωνα με άντρες και γυναίκες

Τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητο συστατικό του ερωτικού παιχνιδιού. Τα απολαμβάνουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, υπάρχει όμως συμφωνία ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά την ιδανική τους διάρκεια;

Κεφάλαιο προκαταρκτικά: Η ιδανική διάρκεια σύμφωνα με άντρες και γυναίκες

Στο ερώτημα αυτό θέλησαν να απαντήσουν οι ερευνήτριες Άντρεα Μίλλερ και Σάντρα Μπάιερς από το Πανεπιστήμιο του Νιου Μπράνσγουικ στον Καναδά.

Η σχετική μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Journal of Sex Research φέρει τον τίτλο «Πραγματική και επιθυμητή διάρκεια των προκαταρτικών και της σεξουαλικής επαφής».

Οι δύο ερευνήτριες πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 152 ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες ήταν από 21 έως 77 ετών και η διάρκεια της σχέσης που διατηρούσαν κυμαινόταν από 6 μήνες έως και 50 χρόνια.

Όπως υπέδειξαν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων, η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών δεν διαφέρει σημαντικά μεταξύ αντρών και γυναικών, αφού ήταν κατά μέσο όρο 18,10 έναντι 18,93 λεπτά αντίστοιχα για τα δύο φύλα. Όσο για τη σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή, οι γυναίκες δήλωσαν πως ιδανικά πρέπει να διαρκεί κατά μέσο όρο 14,34 λεπτά, ενώ οι άντρες 18,45 λεπτά.

Βέβαια, παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ της ιδανικής και της πραγματικής διάρκειας τόσο των προκαταρκτικών όσο και της σεξουαλικής πράξης, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί.

table

Συγκεκριμένα, για τα προκαταρκτικά η πραγματική διάρκεια ήταν 11,25 λεπτά σύμφωνα με τις γυναίκες και 13,35 λεπτά σύμφωνα με τους άντρες, ενώ η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής 7,03 και 7,86 λεπτά αντίστοιχα, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων.

Διαβάστε επίσης:

Τεστ με βίντεο: Είστε σεξουαλικά άνω του μετρίου;

Η στάση στο σεξ που… τρέμουν άντρες και γυναίκες! (εικόνα)

Μέτρησε τη λίμπιντό σου απαντώντας σε 7 απλές ερωτήσεις