ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν θα πιστεύετε πόσο συχνά προσποιούνται κάποιοι άντρες οργασμό…

Μπορεί για τους άντρες να είναι αρκετά πιο δύσκολο να κρύψουν την ανεπιτυχή ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής απ’ ό,τι για τις γυναίκες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν το κάνουν!

Δεν θα πιστεύετε πόσο συχνά προσποιούνται κάποιοι άντρες οργασμό…

Μια νέα καναδική έρευνα αποκαλύπτει ότι η προσποίηση οργασμού δεν αποτελεί γυναικείο «προνόμιο», καθώς αρκετοί είναι και οι άντρες που έχουν προσπαθήσει να «παραπλανήσουν» τη σύντροφό τους προκειμένου να την κάνουν να πιστέψει ότι έχουν φτάσει στην κορύφωση.

Μάλιστα, η έρευνα υπογραμμίζει ότι οι λόγοι που προσποιούνται άντρες και γυναίκες στο σεξ είναι λίγο-πολύ οι ίδιοι.

bigstock Love Couple 78421304

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Sexual and Relationship Therapy εστίασε στα αχαρτογράφητα νερά της αντρικής προσποίησης, αναζητώντας κατά βάση τους λόγους που μπορεί να ωθήσουν έναν άντρα στον ψεύτικο οργασμό.

Η μελέτη αναφέρει ότι το φαινόμενο της προσποίησης οργασμού μεταξύ των αντρών είναι πολύ πιο συχνό απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, καθώς ορισμένοι άντρες παραδέχονται ότι προσποιούνται τον οργασμό σε ποσοστό έως και 25% των συνολικών σεξουαλικών συνευρέσεων με τη σύντροφό τους.

Οι ερευνητές ρώτησαν 230 άντρες ηλικίας 18 έως 29 ετών πόσο συχνά προσποιούνται στο σεξ. Οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη μελέτη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και είχαν παραδεχτεί ότι έχουν προσποιηθεί οργασμό τουλάχιστον μία φορά στην τρέχουσα σχέση που διατηρούν.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως προσποιούνται μία στις τέσσερις φορές που κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης, οι δύο βασικοί λόγοι που ωθούν τους άντρες στη σεξουαλική προσποίηση είναι οι εξής:

- μη ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία

- κακή επιλογή ερωτικής συντρόφου

Οι δύο αυτές παράμετροι έχουν σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα επίπεδα ερωτικής επιθυμίας και σεξουαλικής ικανοποίησης του άντρα να είναι ιδιαιτέρως χαμηλά.

Όσοι εκ των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι απολαμβάνουν σεξουαλική ικανοποίηση από τη σχέση τους, ανέφεραν ότι το βασικότερο κίνητρό τους να υποστηρίξουν έναν ψεύτικο οργασμό είναι κυρίως η επιθυμία για ταυτόχρονη κορύφωση με τη σύντροφό τους (έστω και απατηλή).

bigstock Couple In Ecstasy 83716223

Μερικοί ακόμη λόγοι που αναφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν οι εξής:

- μέθη

- επιθυμία για ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής

- βελτίωση της σεξουαλικής εμπειρίας

- ψυχική τόνωση (του άντρα ή της συντρόφου)

Παραδόξως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνή ήταν η προσποίηση των αντρών στο σεξ, τόσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα ικανοποίησής τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε πόση ώρα μπορεί ο άντρας να φτάσει ξανά σε στύση μετά τον οργασμό

Ένας στους πέντε άνδρες προσποιείται οργασμό

Ανοργασμία στον άντρα: Ποιες οι βιολογικές αιτίες