ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πρώτο ραντεβού: Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο… φαγητό!

Λένε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι και οι επιστήμονες φαίνεται να το επιβεβαιώνουν!

Πρώτο ραντεβού: Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο… φαγητό!

Το φαγητό αποτελεί σημαντικό παράγοντα που καθορίζει την εξέλιξη ενός ερωτικού ραντεβού, δείχνει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Consumer Psychology.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο πραγματοποίησαν μια σειρά από πειράματα ώστε να εξετάσουν κατά πόσο το φαγητό μπορεί να επηρεάσει το αίσθημα της οικειότητας και της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια απλή στρατηγική για να καλλιεργηθούν δεσμοί ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι η επιλογή του ίδιου φαγητού.

«Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούμε τη λογική για να πάρουμε αποφάσεις, όμως αγνοούμε το γεγονός ότι οι προτιμήσεις στο φαγητό επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία» δηλώνει η Ayelet Fishbach, καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Σικάγο. «Το φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στρατηγικά ώστε να διευκολυνθεί η συνεργασία και να ενισχυθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους» συμπληρώνει η Fishbach.

Η Kaitlin Woolley, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας, με τη σειρά της αναφέρει πως η επιλογή του ίδιου φαγητού, για παράδειγμα σε ένα ερωτικό ραντεβού, μπορεί να διευκολύνει τη σύναψη δεσμών.

bigstock Pasta Love valentine s Day Th 6977971

Σε δεύτερη φάση, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο και άλλες όμοιες επιλογές μπορούν να επιδράσουν όπως το φαγητό. Συγκεκριμένα, εξέτασαν εάν τα παρόμοια χρώματα στα ρούχα ενισχύουν την εμπιστοσύνη, όμως τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επίδραση στην περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο ισχυρή όσο με το φαγητό.

«Πιστεύω πως το φαγητό έχει ισχυρή επίδραση επειδή είναι κάτι που βάζουμε στο σώμα μας και χρειάζεται εμπιστοσύνη για να το κάνουμε αυτό» δηλώνει η Fishbach.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να μελετήσουν μελλοντικά κατά πόσο ενισχύεται το αίσθημα τις εμπιστοσύνης και η συνεργασία ανάμεσα σε άτομα που μοιράζονται το φαγητό τους.

Δείτε κι αυτό:

Βγήκατε για δείπνο; Πώς θα καταλάβεις αν του αρέσεις

Τι πρέπει να φάτε πριν από το πρώτο ραντεβού

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του ραντεβού