ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ανδρικό μόριο: Μέγεθος σε χάλαση και μέγεθος σε στύση - Υπάρχει σχέση;

Οι άνδρες έχουν συχνά απορίες και προβληματισμούς σχετικά με την υγεία και εμφάνιση του πέους, αλλά τις περισσότερες φορές φοβούνται, ή ντρέπονται να απευθύνουν σε ειδικό.

Ανδρικό μόριο: Μέγεθος σε χάλαση και μέγεθος σε στύση - Υπάρχει σχέση;

Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς αφορά στο μέγεθος του πέους σε χάλαση και στύση. Τι ισχύει στην πραγματικότητα; Το μέγεθος σε χάλαση είναι ενδεικτικό του μεγέθους σε κατάσταση στύσης;

Οι ειδικοί απαντούν...

Σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχαν 80 άνδρες, η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγέθη ποικίλει από ¼ της ίντσας μέχρι 3.5 ίντσες.

Δε φαίνεται, δηλαδή, να υπάρχει μια σταθερή σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους σε κατάσταση χάλασης και στο μέγεθος του πέους σε στύση.

Αυτό δίνει άλλο καθεστώς στο λεγόμενο σύνδρομό του αποδυτηρίου, από τη στιγμή που το μέγεθος ενός πέους σε χάλαση δεν είναι ενδεικτικό του μεγέθους του σε στύση.

Κάποιοι άνδρες έχουν πολύ μικρό πέος σε κατάσταση χάλασης, το οποίο μεγαλώνει πολύ κατά τη στύση, ενώ σε κάποιους άλλους το μήκος του πέους είναι μεγάλο κατά τη χάλαση και δεν αυξάνεται πολύ με την επίτευξη της στύσης.

Μια ανάλυση χιλίων μετρήσεων μάλιστα, έδειξε ότι τα πέη με μικρότερο μήκος έτειναν να το διπλασιάζουν κατά τη στύση σε σύγκριση με τα πέη με μεγαλύτερο μήκος.

Παράλληλα βρέθηκε ότι το 12% περίπου των οργάνων αύξησαν το μήκος του κατά 1/3 ή λιγότερο κατά τη στύση και περίπου το 7% το διπλασίασαν.

Με πληροφορίες από το site του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Διαταραχές οργασμού στον άνδρα: Ποιες είναι, πώς αντιμετωπίζονται

Τεστ: Δείτε αν πάσχετε από Διαταραχή Δυσμορφίας του Πέους

Ποιες στάσεις προτιμούν άνδρες & γυναίκες (γραφήματα) - Έρευνα του Θ. Ασκητή